Siste nytt
Spesielle meldinger, nyheter og aktuell markedsinformasjon.
Spesielle meldinger, nyheter og aktuell markedsinformasjon.
(03.06.25) Ofte lett å tenke at smittefaren i mitt nærområde er begrensa, dvs mine dyr er trygge. Vi går nå inn i en tid med et økende temperaturer, turister, insekter, dyr på beite (inn- og utmark), mulig dere selv skal på tur. Sørg for at rutiner på egen gard er godt innarbeida for alle, inkl. avløser, besøkende, fjøsvandrere, osv.
(03.06.25) Mange dyktige svineprodusenter trekkes frem for imponerende resultater når Ingris-resultatene for 2024 ble presentert nylig. Både gjengangere og nye navn preger topplistene i kategoriene purker, smågris, slaktegris, purkeringer og satellitter. Felles for de beste er solid drift, godt management og målrettet arbeid over tid.
(28.05.25) Den beste svineoppgaven i årets Husdyrtreff ble levert av tre elever fra Jønsberg videregående skole i Stange. Årets oppgave besto av mange elementer; analyser av produksjonsformer og nøkkeltall, fjøsplanlegging og tanker om samvirke.
(26.05.25) Konsernstyret i Nortura fastsatte 22. mai planlagt gjennomsnittlig engrospris for storfe, gris, lam og egg for 2. halvår 2025. Det er satt opp følgende prisløyper for å ta ut de vedtatte prisene.
(23.05.25) Smågrisprisen går opp med kr 30,- pr stk fra mandag 26. mai. Salgspris for helsegris ved 25 kg blir da kr 1160,- pr stk.
(19.05.25) Fagbladet SVIN er relansert i ny utgave og med ny nettportal, svin.no. De har som mål å gi norske svineprodusenter og relatert bransje raskere tilgang til faglig oppdatert innhold, sier de i sitt nyhetsbrev i dag, 19. mai.
(14.05.25) Animalia lanserte på tampen av fjoråret kurset «Holdning og handling» som er en del av dyrevelferdsprogrammet for svin. Kurset setter søkelys på hvordan ta gode valg i egen besetning, kurset skal være gjennomført innen 1. juni 2025.
(13.05.25) Norsk landbruk er opptatt av å produsere mat uten unødvendig bruk av legemidler som antibiotika og hormoner. Dette er av stor betydning for å opprettholde forbrukernes tillit til ren norsk mat, og tilliten til at norsk husdyrproduksjon både har god dyrevelferd og er bærekraftig. Forbruket av Altresyn ® har økt betydelig de senere årene, og husdyrnæringa har et mål om at en systematisk bruk av hormoner til friske dyr skal unngås.
(07.05.25) Produksjonsregulerende tiltak og rabatt på frosne slakt har bidratt til at også reguleringslagrene av storfe snart er tømt. Dette er gledelig og noe tidligere enn forventet. Det er allerede stimulert til økte slaktevekter for for både gris og storfe.
(07.04.25) Raudsjuke er en sjukdom på gris forårsaket av en bakterie som heter Erysipelothrix rhusiopathiae. Denne bakterien er vanlig på gris og mange griser har bakterien i mandlene uten at grisen er sjuk. Hvis en gris blir sjuk skiller den ut store mengder bakterier i kroppsvæsker og i avføring.