Arkiv for nyheter og artikler på storfe
For å finne igjen "gamle" nyhetssaker anbefales det å bruke søk.
For å finne igjen "gamle" nyhetssaker anbefales det å bruke søk.
(Siste endret 13.12.21) Det er av og til diskusjoner på ulike sosiale medier om storfe som mister merker, og for enkelte er dette et problem. Med riktig plassering i øret og bruk av riktig tang og nål, gjør du en viktig innsats for at øremerkene skal sitte så godt i øret som mulig.
(22.10.21) Sist helg, 17. og 18. oktober arrangerte organisasjonen Urfe SA og Nortura et seminar for bønder med bevaringsverdige raser. Seminaret ble holdt på Moi Hotell, midt mellom Stavanger og Kristiansand, med gardsbesøk i området.
(15.10.21) Animalia har på nytt sett på sammenhengen mellom klassefastsetting av storfe med bruk av lengdemåling og klassefastsetting ved tradisjonell klassifiseringspraksis – visuell bedømming av slaktene. Tall for 2021 er nå inkludert.
(13.10.21) God tilgang på fôringsdyr i sommer og så langt i høst gjør at Nortura har behov for flere sluttfôringsplasser i noen områder.
(28.05.21) Årets Landsvinnere på melkeproduksjon er Johannes Tjelmeland fra Leirsund, Sigve Hansen fra Vågaholmen og Emil Urnes fra Fortun. De går i VG2-klassen på Tomb videregående skole.
(28.05.21) Vinnerlaget på Husdyrtreff storfekjøttproduksjon i år består av fem flinke elever som går på Tomb Videregående skole.
(15.04.21) Vi øker tillegget for fettkompensasjonen på kvige fra kr. 3,00 per kg til kr. 6,00 per kg, gjeldende fra 3. mai 2021.
(12.04.21) Utmerkelsen «Årets ammekuprodusent» er opprettet av Nortura, Animalia, KLF og TYR for å øke bevisstheten rundt god drift i ammekuproduksjonen. Produsenten som kåres til Årets ammekuprodusent får vanligvis overrakt det synlige beviset i form av en plakett samt et reisestipend på kr. 10.000,- under TYRs årsmøte. Men i disse Coronatider blir det litt annerledes.
(Oppdatert 24.03.21) Ved å fôre opp kviger, øke slaktevektene på ung okse og fôre frem flere kalver til fullverdige slakt, kan Norturas produsenter øke storfekjøttproduksjon på eksisterende dyremateriale med 1200 tonn. Dette er fordelene for deg som er Nortura-bonde.
(18.03.21) Vi vet at den største risikoen for ringormsmitte mellom besetninger er direkte og indirekte kontakt mellom storfe. I beitesesongen er det større sjanse for at dyr fra forskjellige besetninger kommer i kontakt med hverandre, og at nye dyr introduseres i besetningen, som for eksempel ved innkjøp av nye avlsdyr og ved bruk av fellesbeite.