Arkiv for nyheter og artikler på storfe
For å finne igjen "gamle" nyhetssaker anbefales det å bruke søk.
For å finne igjen "gamle" nyhetssaker anbefales det å bruke søk.
(14.12.23) Fikk du ikke med deg Teamsmøtet om urene huder i dag så har du mulighet å se møtet i opptak her.
(11.11.23) Storfe 2023 er en faglig og sosial møteplass for storfebønder fra hele landet. Kongressen ble gjennomført på Scandic Oslo Airport, Gardermoen, 9. - 10. november.
(30.10.23) Ungdyrkåring av kviger og okser er en objektiv vurdering av enkeltdyr i egen besetning for å rangere avlsdyr etter bestemte kriterier. Disse baserer seg på vektregistreringer, måling av kjøttfylde og fett med ultralyd, samt en eksteriørvudering. Dette gir videre muligheter for å velge ut de beste dyra i egen buskap til videre avl eller eventuelt livdyrsalg.
(20.10.23) Etter gode innspill fra næringen har tiltaket om reduserte slaktevekter på storfe blitt justert. Nå er det viktig at alle produsenter og produsentgrupper bidrar.
(03.10.23) Redusert salg av storfekjøtt og begrensende tilgang på emballasje til innfrysning av hele slakt, vil føre til skyving av storfe fremover. Nortura velger å varsle sine produsenter nå og samtidig oppfordre de som har mulighet til å utsette slakting, til å gjøre det.
(01.09.23) Utviklingen siste år viser at magre slakt har lavere andel IMF, intramuskulært fett. Høy andel IMF er kjent for å gi mørere kjøtt. Det er en viktig faktor i Angus-konseptet.
(31.08.23) Her er informasjon om forskjellige fôr-relaterte utfordringer i kjølvannet av ekstremværet «Hans». I tillegg til forurensing av fôret, fører flommen også til redusert mengde grovfôr og redusert kvalitet på fôret flere steder. Artikkelen er skrevet av Animalia i samarbeid med Veterinærinstituttet og med bidrag fra Nortura, TINE og Felleskjøpet.
(Oppdatert 22.08.23) Målet med prisløypa er at gjennomsnittsprisen for alle slakt som er levert innenfor et halvår i sum når nivået på PGE. Nortura endrer prisen på storfe igjennom halvåret med mål om å best mulig kunne dekke markedet med ferskt storfekjøtt når etterspørselen er størst. Dessverre påvirker telledato og markedsdekning slaktingen av storfe, og vi må derfor bruke pris for å jevne ut leveransene. Det er disse faktorene som påvirker prisløypa i størst grad.
(16.08.23) På grunn av svakere salg av helt slakt enn forventet, reduseres engrosprisen for storfe med kr 4,00 pr kg og gris med kr 0,80 pr kg fra mandag 21. august. De øvrige endringene i prisløypa gjennomføres som planlagt.
(03.07.23) En samlet næring arbeider for å få norsk landbruk enda mer klimavennlig og konkurransedyktig. Nortura har pågående forsøk med fôring av NRF okser på Mære Landbruksskole, Tine har forsøk i melkeproduksjon, og Geno tar lavere metan utslipp med i avlsmål.