Endring på krav til fettkompensasjon for Angusavtalen
(01.09.23) Utviklingen siste år viser at magre slakt har lavere andel IMF, intramuskulært fett. Høy andel IMF er kjent for å gi mørere kjøtt. Det er en viktig faktor i Angus-konseptet.
(01.09.23) Utviklingen siste år viser at magre slakt har lavere andel IMF, intramuskulært fett. Høy andel IMF er kjent for å gi mørere kjøtt. Det er en viktig faktor i Angus-konseptet.
(Oppdatert 19.09.23) Formålet med nisjeslakt er å gi deg som medlem i Nortura en mulighet til å øke verdiskapningen på egen gård med utgangspunkt i eget slakt. For å kunne kjøpe tilbake eget slakt som nisje må du først inngå en avtale om dette.
(30.08.23) Prisene er redusert for å bidra til økt salg. Det prognoseres en økning i salget av storfe og gris på 2 prosent i 2024. Det er også nødvendig med lavere tilførsler for å redusere lagrene av storfe og gris. Det er flere tiltak som vil bli satt i verk. Tilførselsprognosen på storfe i høst er mer usikker enn normalt på grunn av fôrsituasjonenen etter tørke og flom.
(Oppdatert 22.08.23) Målet med prisløypa er at gjennomsnittsprisen for alle slakt som er levert innenfor et halvår i sum når nivået på PGE. Nortura endrer prisen på storfe igjennom halvåret med mål om å best mulig kunne dekke markedet med ferskt storfekjøtt når etterspørselen er størst. Dessverre påvirker telledato og markedsdekning slaktingen av storfe, og vi må derfor bruke pris for å jevne ut leveransene. Det er disse faktorene som påvirker prisløypa i størst grad.
(Sist oppdatert 01.08.23) Hvilke regler gjelder? Her finner du lenker til Mattilsynet og forskrift, samt OS ID / MSD Animal Health.
Her vil du finne Nyhetsbrev fra Nortura team storfe. Nyhetsbrevene er sendt ut på e-post til leverandører av storfe som er registrert med e-postadresse i våre register.
(23.06.23) Ei samla næring lanserte i januar 2022 et dyrevelferdsprogram for storfe. Nå er alle storfe-produsenter med mer enn ti dyr innrullert i programmet, og de fleste har gjennomført sitt første veterinærbesøk.
(21.06.23) Salget av svin og storfe er noe lavere enn forventet. Vi oppfordrer svineprodusentene til å levere noe lettere gris og at produsenter med midlertidig konsesjon fortsetter å tilpasse seg nytt konsesjonsregelverk før fristen. Tilførslene av storfe kan i sommer bli drevet opp av tørke og fôrmangel, men det er usikkert.
(08.06.23) – Spesielt på Øst- og Sørlandet merkes behovet for nedbør, men vi må huske på at sesongen er lang og en redusert 1. slått kan kompenseres med en god 2. og eventuelt 3. slått. Under tørkesommeren 2018 ble det gjort mange gode erfaringer som kan brukes, sier Ole Anders Fjeldberg, fagsjef storfe i Nortura.
(01.06.23) Årets landsvinnere for husdyrtreff melkeproduksjon er Jakob Huso og Solrun Marie Kopperud fra Tomb videregående skole.