
Nytt nettkurs for deg som skal bygge løsdriftsfjøs
(21.12.23) Er du en av de mange bøndene som går med planer om å bygge nytt fjøs innen 2034, når løsdriftskravet trer i kraft?
(21.12.23) Er du en av de mange bøndene som går med planer om å bygge nytt fjøs innen 2034, når løsdriftskravet trer i kraft?
(14.12.23) Fikk du ikke med deg Teamsmøtet om urene huder i dag så har du mulighet å se møtet i opptak her.
(15.11.23) Det er satt i verk flere tiltak for å redusere produksjonen og lagrene av storfe og gris. Engrosprisene ble redusert i august og nedgangen er videreført inn i 2024 for å bidra til økt salg. I tillegg er prisene på varer fra reguleringslager satt ned. For egg er det behov for noe økt produksjon.
(11.11.23) Storfe 2023 er en faglig og sosial møteplass for storfebønder fra hele landet. Kongressen ble gjennomført på Scandic Oslo Airport, Gardermoen, 9. - 10. november.
(30.10.23) Ungdyrkåring av kviger og okser er en objektiv vurdering av enkeltdyr i egen besetning for å rangere avlsdyr etter bestemte kriterier. Disse baserer seg på vektregistreringer, måling av kjøttfylde og fett med ultralyd, samt en eksteriørvudering. Dette gir videre muligheter for å velge ut de beste dyra i egen buskap til videre avl eller eventuelt livdyrsalg.
(20.10.23) Etter gode innspill fra næringen har tiltaket om reduserte slaktevekter på storfe blitt justert. Nå er det viktig at alle produsenter og produsentgrupper bidrar.
(03.10.23) Redusert salg av storfekjøtt og begrensende tilgang på emballasje til innfrysning av hele slakt, vil føre til skyving av storfe fremover. Nortura velger å varsle sine produsenter nå og samtidig oppfordre de som har mulighet til å utsette slakting, til å gjøre det.
(14.06.23) Rett rapportering av MKI (matkjedeinformasjon) er viktig for deg og for maten du produserer. En samlet bransje og Mattilsynet ser at ikke alle følger kravene. Det kan få følger for mattrygghet og dyrevelferd.
(21.09.23) God slaktehygiene forutsetter reine dyr. Møkkete dyr utgjør en risiko for at slaktet infiseres med E.coli-bakterier som igjen kan gi alvorlige sykdom hos mennesker. Møkkete dyr utgjør en kostnad for bonden enten direkte med møkktrekk på slaktet og indirekte da de er tidkrevende å slakte og går utover effektiviteten på slakteriet. Sist men ikke minst handler reine dyr om god dyrevelferd.