Nyheter - Alle nyheter
Du finner også nyhetsartikler under "Siste nytt" på dyreslagene som er spesifikke for hvert dyreslag. Ellers er et godt tips å logge inn og besøke fagbibliotekene om du er ute etter fagartikler.
Du finner også nyhetsartikler under "Siste nytt" på dyreslagene som er spesifikke for hvert dyreslag. Ellers er et godt tips å logge inn og besøke fagbibliotekene om du er ute etter fagartikler.
(02.01.25) Over store deler av landet er det nå snø- og isveier. Selv om de fleste er flinke til å sørge for gode og trygge veiforhold minner vi om at alle har et ansvar for at dyrebilen- eller eggbilen kommer trygt fram. Vurderer sjåførene sikkerheten for dårlig må de rett og slett snu.
(19.12.24) Hermod Fledsberg og kona Astrid Helland har drevet By gård i Steinkjer siden 2015. Gården, som tidligere ble drevet av Astrids foreldre, har en Charolais-besetning med rundt 50-60 kalvinger i året.
(12.12.24) Landbruk er lidenskap for Nortura-rådgiver og bonde Knut Evensen.
(10.12.24) Den 1. september overførte Nortura all slakting av halalkylling til sitt oppgraderte anlegg på Hærland som fra før har håndtert all skjæring og pakking av halal. Gjennom å samle produksjonen på et sted styrker Nortura sin satsing på halal og skaper muligheter i et marked i vekst.
(26.11.24) Jonny Falla tar over lederjobben ved Norturas anlegg i Steinkjer.
(18.11.24) PRIOR Matprotein er et nytt smaksnøytralt proteinpulver, egnet for bruk i både mat og drikke. Matproteinet er laget av tørket eggehvite og uten bruk av tilsetningsstoffer.
(14.11.24) Norturas bærekraftsråd består av tillitsvalgte bønder fra alle regioner og har representanter fra alle dyreslag, fra konsernstyret og ungdomsutvalget.
(06.11.24) Nylig ble verdens største merkevareundersøkelse gjennomført, der Gilde gjør et solid opprykk fra 24. plass i 2022 til 9. plass i 2024 over de merkevarene nordmenn elsker mest.
(30.10.24) Animalias årlige statusrapport over sentrale deler av norsk kjøtt- og eggproduksjon ble presentert i dag 30. oktober.
(25.10.24) Dyr som har reine huder eller skinn ved slakting, er enklere å slakte hygienisk godt og gir mindre forurensing og bakterier på kjøttet enn dyr med skitne huder eller skinn. Derfor er det viktig for mattryggheten med reine dyr til slakt.