Nyheter - Alle nyheter
Du finner også nyhetsartikler under "Siste nytt" på dyreslagene som er spesifikke for hvert dyreslag. Ellers er et godt tips å logge inn og besøke fagbibliotekene om du er ute etter fagartikler.
Du finner også nyhetsartikler under "Siste nytt" på dyreslagene som er spesifikke for hvert dyreslag. Ellers er et godt tips å logge inn og besøke fagbibliotekene om du er ute etter fagartikler.
(Oppdatert 17.06.24) Det er fastsatt engrosprisløyper gris, storfe, lam, sau og egg for andre halvår av 2024. Oversikt er oppdatert 17. juni med pris for sau og purke.
(21.05.24) Opp for egg og lam, og uendret for gris og storfe. Tirsdag satte Nortura-styret PGE (Planlagt gjennomsnittlig engrospris) for andre halvår av 2024.
(Oppdatert 20.05.24) Vi har per i dag rundt 80 % av innmeldingene til slakt på Min side. Min side er den viktigste tjenesten vi har til samhandling mellom oss i Nortura og deg som bonde. Derfor er vi like utålmodig som deg til å forbedre og utvikle løsningen, og minimum komme tilbake til tjenester som var tilgjengelig før datainnbruddet. Målet vårt er som kjent lenger enn det!
(16.05.24) «Bedre enn Bislett kebab». «Denne må dere aldri slutte å lage». «Beste kebabkjøttet jeg har smakt». Dette er bare noen av tilbakemeldingene fra forbrukere. Gilde krydret kebabkjøtt treffer de moderne og prisbevisste forbrukerne.
(08.05.24) Vi ser en gledelig nedgang i slaktevektene på okse og lavere bedekningstall i smågrisproduksjonen. Det har i det siste blitt lagt inn noe gris på reguleringslager, men det er forventninger om at grillsesongen vil redusere lageret også av gris. For egg er det behov for økt produksjon.
(06.05.24) Våren er endelig i anmarsj. Nå kryper gradestokken oppover og grillsesongen kan endelig begynne for fullt. Gilde og PRIOR kommer nå med flere grillnyheter som bærer preg av mye smak og proteinrike produkter.
(02.05.24) Planlagt Gjennomsnittlig Engrospris (PGE) er den halvårlige gjennomsnittsprisen på hele slakt og egg. Engrosprisen er lik enten det selges til industrikunder eller går videre til foredling i Nortura. Engrosprisen skal i prinsippet kunne dekke kostnader som påløper fram til et dyr er ferdig slaktet og henger på krok, eller eggene er sortert på brett.
(01.05.24) Min side er under oppbygging, og løpende lanseres nye løsninger. Min side fungerer og på mobil. Tjenester i Min side er innmelding av gris, storfe og småfe til slakt, kjøp/salg og direktelevering av livdyr, mine leveranser, egg- og fjørfekjøttkontroll.
(26.04.24) I løpet av våren har Min side med Mine leveranser, eller «slakteweb» som fortsatt brukes av de fleste, kommet i ny drakt og med flere nye muligheter.
(05.04.24) Du som sender dyr til slakt har ansvaret for å følge kravene til mattrygghet, sporbarhet, dyrevelferd og kjent MKI (matkjedeinformasjon). I tre filmer forteller vi hva som er viktig å tenke på når du skal melde inn dyr til slakt, når du skal levere dyr, og hva som sjekkes ved mottak på slakteriet.