Nyheter - Alle nyheter
Du finner også nyhetsartikler under "Siste nytt" på dyreslagene som er spesifikke for hvert dyreslag. Ellers er et godt tips å logge inn og besøke fagbibliotekene om du er ute etter fagartikler.
Du finner også nyhetsartikler under "Siste nytt" på dyreslagene som er spesifikke for hvert dyreslag. Ellers er et godt tips å logge inn og besøke fagbibliotekene om du er ute etter fagartikler.
(02.06.25) Noen av våre slakterianlegg og medlemsbutikker har stengt i enkelte sommeruker for å avvikle ferie, Nortura Medlemssenter har også kortere åpningstid. Her er en oversikt på de fabrikkene som har helt stopp i slakting, og stopp, eller redusert mulighet i behandling av retur- og nisjeslakt.
(Oppdatert 13.06.25) Fagsjef Finn Avdem og Per Johan Lyse er de to første rådgiverne i Nortura som kan titulere seg som klimarådgivere, flere har kommet etter. Priser som følger satsene for regionalt miljøtilskudd, RMP, er oppdatert i artikkelen.
(12.06.25) Nortura øker omsetningen med 646 millioner kroner og styrker resultatet før skatt og avskrivinger (EBITDA) i 1. tertial med 112 millioner sammenlignet med fjoråret.
(11.06.25) Ragnhild Sjurgard la om fra melkeproduksjon til ammeku for å tilpasse ressursene på gården. Nå er hun aktuell som nytt konsernstyremedlem i Nortura, som deltidsbonde med et heltidsengasjement.
(04.06.25) – Dette var den største tilbakekallingen vi noen gang har gjort, og det er godt å få bekreftet gjennom en slik ekstern revisjon at vi gjorde en god jobb, sier direktør for trygg mat og dyrevelferd i Nortura, Hanne Steen.
(03.06.25) Ofte lett å tenke at smittefaren i mitt nærområde er begrensa, dvs mine dyr er trygge. Vi går nå inn i en tid med et økende temperaturer, turister, insekter, dyr på beite (inn- og utmark), mulig dere selv skal på tur. Sørg for at rutiner på egen gard er godt innarbeida for alle, inkl. avløser, besøkende, fjøsvandrere, osv.
(03.06.25) Mattrygghet er usynlig – helt til noe går galt. Det er kanskje derfor vi må løfte det fram oftere, og i den anledning markerer vi World Food Safety Week. For oss i Nortura handler mattrygghet ikke bare om rutiner og regelverk. Det handler om tillit. Tilliten forbrukeren og kundene har til at maten er trygg, ren og produsert med respekt for både dyr, mennesker og natur.
(28.05.25) Husdyrtreff er en konkurranse arrangert av samvirkeorganisasjonene Tine, Nortura, Norsvin, TYR og Geno. Konkurransen har vært arrangert siden 1981 og innebærer at elever fra videregående skoler velger mellom fem ulike oppgavesett: Storfe – melkeproduksjon, storfe – kjøttproduksjon, saueproduksjon, svineproduksjon eller fjørfeproduksjon. Nå er årets vinnere kåret!
(28.05.25) Med overgangen fra tråkkutgjødsling til liggebåser hos oksene, har Martin Mæland økt tilveksten med 20 prosent. – Tabben er at jeg ikke gjorde det for ti år siden, sier han. Nå er han aktuell som nytt fast styremedlem i Nortura.
(26.05.25) Konsernstyret i Nortura fastsatte 22. mai planlagt gjennomsnittlig engrospris for storfe, gris, lam og egg for 2. halvår 2025. Det er satt opp følgende prisløyper for å ta ut de vedtatte prisene.