Nyheter/pressemeldinger
Her finner du nyhetsartikler med aktuelt stoff for medlemmene samt pressemeldinger fra Nortura.
Nyheter spesielt for de enkelte dyreslag finner du i "Siste nytt" på dyreslagets sider.
Her finner du nyhetsartikler med aktuelt stoff for medlemmene samt pressemeldinger fra Nortura.
Nyheter spesielt for de enkelte dyreslag finner du i "Siste nytt" på dyreslagets sider.
Noen av våre slakterianlegg og medlemsbutikker har stengt i enkelte sommeruker for å avvikle ferie, Nortura Medlemssenter har også kortere åpningstid. Her er en oversikt på de fabrikkene som har helt stopp i slakting, og stopp, eller redusert mulighet i behandling av retur- og nisjeslakt.
(30.06.25) Ein ny slaktesesong står for døra og Nortura gjer seg klar til å ta imot sau og lam frå sauebønder frå heile landet.
(26.06.25) Generell regel i Nortura for alle utenlandsreiser er at du ikke oppsøker husdyrbesetninger før 48 timer etter ankomst Norge.
(25.06.25) Nå kan du få slakteanalyse for småfe, storfe og gris i en ny rapport på Min Side. I denne nye rapporten kan du sammenligne nøkkeltall på dine resultater mot tidligere leveranser, og mot gjennomsnittet i Nortura.
(18.06.25) Det ventes økte tilførsler av storfekjøtt i høst og i 1. halvår 2026. Vi oppfordrer melkeprodusentene til å slakte ut kyr i juli, august og september, før telledato 1. oktober. Noe høyere tilførsler av gris i 1. tertial 2026 enn i siste prognose.
(17.06.25) Bli med Nortura og Rogaland Sau & Geit til New Zealand til VM i saueklipping og ullhåndtering 2026. En unik kombinasjon av faglig påfyll, kultur og natur – og ikke minst fellesskap med likesinnede!
(Oppdatert 13.06.25) Fagsjef Finn Avdem og Per Johan Lyse er de to første rådgiverne i Nortura som kan titulere seg som klimarådgivere, flere har kommet etter. Priser som følger satsene for regionalt miljøtilskudd, RMP, er oppdatert i artikkelen.
(12.06.25) Nortura øker omsetningen med 646 millioner kroner og styrker resultatet før skatt og avskrivinger (EBITDA) i 1. tertial med 112 millioner sammenlignet med fjoråret.
(11.06.25) Ragnhild Sjurgard la om fra melkeproduksjon til ammeku for å tilpasse ressursene på gården. Nå er hun aktuell som nytt konsernstyremedlem i Nortura, som deltidsbonde med et heltidsengasjement.
(Sist oppdatert 11.06.25) Surfôrkvaliteten er avgjørende for resultatet i kjøttproduksjonen. En kan alltids kompensere dårlig grovfôrkvalitet med mer kraftfôr, men du verden så mye lettere det er å oppnå god tilvekst når grovfôret er godt.