Nyheter/pressemeldinger
Her finner du nyhetsartikler med aktuelt stoff for medlemmene samt pressemeldinger fra Nortura.
Nyheter spesielt for de enkelte dyreslag finner du i "Siste nytt" på dyreslagets sider.
Her finner du nyhetsartikler med aktuelt stoff for medlemmene samt pressemeldinger fra Nortura.
Nyheter spesielt for de enkelte dyreslag finner du i "Siste nytt" på dyreslagets sider.
(30.06.25) Ein ny slaktesesong står for døra og Nortura gjer seg klar til å ta imot sau og lam frå sauebønder frå heile landet.
(25.06.25) Nå kan du få slakteanalyse for småfe, storfe og gris i en ny rapport på Min Side. I denne nye rapporten kan du sammenligne nøkkeltall på dine resultater mot tidligere leveranser, og mot gjennomsnittet i Nortura.
(18.06.25) Det ventes økte tilførsler av storfekjøtt i høst og i 1. halvår 2026. Vi oppfordrer melkeprodusentene til å slakte ut kyr i juli, august og september, før telledato 1. oktober. Noe høyere tilførsler av gris i 1. tertial 2026 enn i siste prognose.
(17.06.25) Bli med Nortura og Rogaland Sau & Geit til New Zealand til VM i saueklipping og ullhåndtering 2026. En unik kombinasjon av faglig påfyll, kultur og natur – og ikke minst fellesskap med likesinnede!
(Oppdatert 13.06.25) Fagsjef Finn Avdem og Per Johan Lyse er de to første rådgiverne i Nortura som kan titulere seg som klimarådgivere, flere har kommet etter. Priser som følger satsene for regionalt miljøtilskudd, RMP, er oppdatert i artikkelen.
(12.06.25) Nortura øker omsetningen med 646 millioner kroner og styrker resultatet før skatt og avskrivinger (EBITDA) i 1. tertial med 112 millioner sammenlignet med fjoråret.
(11.06.25) Ragnhild Sjurgard la om fra melkeproduksjon til ammeku for å tilpasse ressursene på gården. Nå er hun aktuell som nytt konsernstyremedlem i Nortura, som deltidsbonde med et heltidsengasjement.
(Sist oppdatert 11.06.25) Surfôrkvaliteten er avgjørende for resultatet i kjøttproduksjonen. En kan alltids kompensere dårlig grovfôrkvalitet med mer kraftfôr, men du verden så mye lettere det er å oppnå god tilvekst når grovfôret er godt.
(04.06.25) – Dette var den største tilbakekallingen vi noen gang har gjort, og det er godt å få bekreftet gjennom en slik ekstern revisjon at vi gjorde en god jobb, sier direktør for trygg mat og dyrevelferd i Nortura, Hanne Steen.
(03.06.25) Mattrygghet er usynlig – helt til noe går galt. Det er kanskje derfor vi må løfte det fram oftere, og i den anledning markerer vi World Food Safety Week. For oss i Nortura handler mattrygghet ikke bare om rutiner og regelverk. Det handler om tillit. Tilliten forbrukeren og kundene har til at maten er trygg, ren og produsert med respekt for både dyr, mennesker og natur.