Nyheter/pressemeldinger
Her finner du nyhetsartikler med aktuelt stoff for medlemmene samt pressemeldinger fra Nortura.
Nyheter spesielt for de enkelte dyreslag finner du i "Siste nytt" på dyreslagets sider.
Her finner du nyhetsartikler med aktuelt stoff for medlemmene samt pressemeldinger fra Nortura.
Nyheter spesielt for de enkelte dyreslag finner du i "Siste nytt" på dyreslagets sider.
(20.09.24) Den første flokken med foreldredyr i Norturas testproduksjon av Rustic Gold har vært hos oppaler Ola Henning Håkonsen i Åsnes i seks uker og skal snart flytte til rugeeggprodusent.
(20.09.24) Mange bruker medlem.nortura.no som inngang for å logge inn på Min side, et godt tips er å lage en snarvei til Min side på telefonen din - så har du en direkte inngang.
(19.09.24) Nå lanserer PRIOR en nyhet i Fried Chicken-serien – PRIOR Crispy Burger. En smakfull, saftig og sprø panert burger av kylling. Burgeren tilberedes raskt i pannen eller stekeovn.
(Oppdatert 17.09.24) Det er i parings- og insemineringsperioden grunnlaget blir lagt for neste års lammesesong. Vêrlamkåringane går føre seg i desse dagar. Da er tida inne for å skaffe seg ein god avlsvêr.
(12.09.24) Fagutvalg egg hadde møte på eggproduktfabrikken Nortura Revetal 10. og 11. september. Revetal er Norturas eneste spesialanlegget for egg og mottar om lag 130 millioner egg hvert år.
(10.09.24) Vi inviterer til Fjørfeskole for eggprodusenter i høst. Kurssted er denne gang i Trøndelag, nærmere bestemt på Ersgard i Stjørdal, men kurset er åpent for eggprodusenter fra hele landet.
(06.09.24) Forbrukernes oppfattelse av kosthold og ernæring er i endring, og det er avgjørende for Nortura å tenke nytt og bredere. For å sikre langsiktig lønnsomhet og relevans, må vi utforske nye måter å skape verdi på. Noe av det vi nå tester er to serier med middagsretter der vi legger vekt på gode råvarer, minimal bruk av tilsetningsstoffer og hvor vi også har inkludert mye grønnsaker.
(04.09.24) Salget av sau bremset kraftig opp i fjor, og reguleringslageret av sau ved nyttår var på 334 tonn. Til tross for at det er tilbudt rabatt på 20 prosent, har det i praksis ikke blitt solgt noe sau fra reguleringslageret så langt i år.
(04.09.24) Antall slaktegris prognoseres å gå ned i 2025. For storfe er det i tillegg til reduserte slaktevekter nødvendig med ytterligere tiltak for å redusere produksjonen og lagrene.
(04.09.24) Kravet i Norsk Kjøttfe avtale reduseres fra minimum 75 % kjøttfeandel til 50 %. Det vil si at slaktedyr av ung okse som er av 50 % melkerase og 50 % kjøttferase vil kunne få kjøttfetillegg.