-
Stort potensiale for bedre økonomi ved økt fokus på helse og fruktbarhet
(14.11.07) Hva vet vi om fruktbarhet og helse hos norske ammekyr?
-
Gi tilstrekkelige mengder råmelk av god kvalitet – tidsnok!
(14.11.07) Svakfødte/påkjente kalver må få spesialoppfølging. Slike kalver har et lite effektivt opptak av immunstoffer fra tarmen og det tar ofte lang tid før de vil suge.
-
Hold fokus kalvens første levedøgn!
(14.11.07) Ved å ta hånd om den nyfødte kalven på en skikkelig måte, sikrer en et godt utgangspunkt for god helse gjennom hele oppdrettet. Blir kalven sjuk, taper den tilvekst, får mindre effektiv fôrutnyttelse og blir et dårligere produksjonsdyr.
-
Få fôringsdyra raskt opp i produksjon!
(14.11.07) Hva skjer egentlig ved blanding av fôringsdyr, og hvordan ta hensyn til dette når mottak av kalver skal planlegges.
-
Fokus ved kalving hos ammeku
(14.11.07) Kalvingssesongen er allerede i full gang i mange kjøttfebesetninger. Produksjon av friske, livskraftige kalver er ryggraden i produksjonsøkonomien. Av det totale kalvetapet skjer over halvparten dagene rundt kalving. Av kalver som seinere stryker med, finner 2/3 av tapene sin disponerende årsak i vanskelig kalving.