Livdyr av kjøttfe for salg i Midt-Norge
(17.02.25) Oversikt over kjøttfe for salg i Midt-Norge.
(17.02.25) Oversikt over kjøttfe for salg i Midt-Norge.
Storfe innmeldt på avtaleinnmelding gir et tillegg på kr 2,50 per kg. Innmeldingsfrist er fredag kl 16.00, 4 uker før ønsket slakteuke (basisuke). Web-innmelding søndag kl 23.59.
(Sist endret 14.07.24) Notering nr. 1/2024 gjeldende fra 15. juli. Prisene er ved omsetning gjennom Nortura SA. Puljetillegg til selger ble innført fra 17. juni 2024.
(Oppdatert 01.07.24) Returslakt er en ordning som er etablert for å gi deg som produsent muligheten til å ta hjem eget slakt til forbruk i egen husholdning.
Livdyrmarkedet i Nortura med lenker til områder og kategorier av livdyr for salg.
(20.06.24) Norturas konsernstyre har vedtatt å justere tidspunkt for avvikling av slakting av dyr med lange horn fra 1. august til 1. november.
(19.06.24) Lavere bedekningstall i smågrisproduksjonen gir nedgang i tilførslene i 2. halvår 2024 og også inn i 2025. Prisen på gris fra reguleringslager er satt ytterligere ned for å bidra til økt salg. Det er som forventet fortsatt relativt lave slaktevekter på gris og okse. For egg er det behov for økt produksjon.
(Sist endret 10.06.24) Prisene er ved omsetning gjennom Nortura SA.
(03.06.24) Elevene som valgte storfekjøttproduksjon, skulle gå igjennom en årsrapport fra Storfekjøttkontrollen til en stor Limousin-besetning. De skulle også lage en seminplan for en besetning med ulike krysningsdyr, og til slutt skulle elevene drøfte hvordan en skal sikre forbrukernes tillit til norsk storfekjøtt gjennom en dyrevelferdsmerking. Elevene som leverte beste svar på disse oppgavene går på Jønsberg Videregående skole.
(03.06.24) Årets Landsvinnere i husdyrtreff for melkeproduksjon er Selia Harboe og Sigrid Vaarvik Benninghoff fra KVS-Lyngdal. Tradisjon tro må alle som deltar i Husdyrtreff på oppgaven om melkeproduksjon, starte med å analysere et årsoppgjør fra Kukontrollen. Da årets besetning drev økologisk og leverte kastrater til slakt, ble likevel vinklingen noe annerledes enn tidligere år. Elevene ble derfor utfordret til å reflektere over om kastrat produksjon var å foretrekke framfor tradisjonell framfôring av okser i en slik besetning.