Fôrplan med behandlet halm og litt surfôr for ammeku
(10.08.18) Planen viser energibehovet til ei ku på omtrent 700 kg levendevekt, og viser 3 ulike alternative fôrkombinasjoner.
(10.08.18) Planen viser energibehovet til ei ku på omtrent 700 kg levendevekt, og viser 3 ulike alternative fôrkombinasjoner.
(10.08.18) Planen har lav avvenningsvekt og lav slaktevekt. Det er fullt mulig å gjøre det bedre enn den viser. Spesielt tunge raser tåler sterkere fôring og høyere vekt, det vil gi bedre økonomi.
(10.08.18) Dette er et forslag til fôrplan. Planen må følges opp, det er viktig å vurdere drøvtygging, gjødselkonsistens og generell trivsel på dyra. Måling og beregning av tilvekst er også viktig for å sjekke om fôrplanen fungerer. Juster på planen så snart det oppdages avvik.
(10.08.18) Planen har lav avvenningsvekt og lav slaktevekt. Det er fullt mulig å gjøre det bedre enn den viser. Spesielt tunge raser tåler sterkere fôring og høyere vekt. Det vil gi bedre økonomi.
(04.12.17) Bransjen har ønsket en felles regel for plassering av det elektroniske storfemerket i venstre øre, dette forenkler plassering av elektroniske lesere både ute hos bonden og på slakteriet.
(Oppdatert 11.12.20) Vi ser at en del ikke har fått med seg at det som en konsekvens av covid-19 situasjonen ikke ble sendt ut utstyr i år. Dette fordi bedriften som har gjort dette for oss måtte stenge ned. Derfor må veterinærer og produsenter selv stå for utstyret i år.
(12.10.17) – Selv med lite grovfôr er det mulig holde produksjonen oppe og ha brukbar fortjeneste. Reduksjon i dyretall for å greie seg en vinter får følger i flere år, det bør om mulig unngås, sier tilførselsleder storfe i Nortura, Bengt Egil Elve.
(10.10.17) Selv med lite grovfôr er det mulig holde produksjonen oppe og ha brukbar fortjeneste. Reduksjon i dyretall for å greie seg en vinter får følger i flere år, det bør om mulig unngås.
(02.10.17) En årsplan gir mulighet til å planlegge og legge forholdene til rette for god drift etter gårdens samlede ressurser. Det er mulig å planlegge når arbeidstoppene kommer – og sette av nok tid til å få de rette ting gjort.
(27.09.17) Det er riktig å utnytte den markedsmuligheten som ligger i underdekningen av norsk storfekjøtt. Ut fra et økonomisk, ressursmessig, bærekraftig men også ut fra et klimaperspektiv, vil det være riktig å dekke opp innenlandsk forbruk med innenlandsk produksjon.