• Gode erfaringer med bruksdyrkrysning på gammelnorsk sau

    (03.07.24) Lam av lette raser er et ypperlig fårikålkjøtt-råstoff for Nortura. Utfordringen ved produksjonen av fårikålkjøtt er at det er størst etterspørsel i september/oktober, og lammene bør da helst slaktes i løpet av september for å utnyttes i denne varestrømmen.

  • Ein god start er nøkkelen for å lykkast!

    (03.07.24) Det er mange flinke Nortura-sauebønder som leverer topp kvalitetslam. Det syner slaktestatistikken. Det er alltid interessant å sjå kva som ligg bak gode resultat. Denne gongen fekk vi lyst til å reise til fjellbygda Oppdal. Der bur sauebonden Martin Hindseth. Han er 32 år og vart sauebonde i 2020.

  • Prognose 2024 per juni: Mindre overskudd av storfe i høst – økt salg av gris

    (19.06.24) Lavere bedekningstall i smågrisproduksjonen gir nedgang i tilførslene i 2. halvår 2024 og også inn i 2025. Prisen på gris fra reguleringslager er satt ytterligere ned for å bidra til økt salg. Det er som forventet fortsatt relativt lave slaktevekter på gris og okse. For egg er det behov for økt produksjon.

  • Husdyrtreff 2024 – Storsteigen-elever best på sau

    (03.06.24) Årets saueoppgave bestod av sauekontroll-rapporter og en driftsbeskrivelse fra en flink sauebonde fra Troms. Elevene måtte svare på faglige spørsmål rundt drifta til bonden. De skulle også forklare bakgrunnen for innføring av dyrevelferdsprogrammet for sau og hvordan de tror resultatet av en dyrevelferds-gjennomgang hos bonden vil bli. Til slutt skulle de svare på spørsmål rundt rollen Kjøttsamvirket har for norsk landbruk. Elevene som leverte beste svar på sau dette året, går på Storsteigen videregående skole i Alvdal og heter Julian Vaberg og Haaken Grindflek.

  • Hva er viktig å tenke på ved innmelding og levering av slaktedyr

    (05.04.24) Du som sender dyr til slakt har ansvaret for å følge kravene til mattrygghet, sporbarhet, dyrevelferd og kjent MKI (matkjedeinformasjon). I tre filmer forteller vi hva som er viktig å tenke på når du skal melde inn dyr til slakt, når du skal levere dyr, og hva som sjekkes ved mottak på slakteriet.