Nyhetsartikler - arkiv 2024
For nyheter og pressemeldinger fra Nortura SA – se nortura.no
For nyheter og pressemeldinger fra Nortura SA – se nortura.no
(03.09.24) Utredningen vil vurdere en mulig avvikling av skjæring av storfe og produksjon og pakking av ferske deiger og burgere ved Nortura Malvik, og om disse aktivitetene kan overføres til Nortura Rudshøgda.
(30.08.24) En lang æra er forbi, og i går 29. august ble siste kylling slaktet på Nortura Elverum etter at det høsten 2022 ble besluttet å avvikle slakteriet Elverum og overføre produksjonene til andre fabrikker.
(27.08.24) Vi har en pågående ringormsituasjon i deler av Trøndelag der det for tiden jobbes intenst. Næringen står sammen om dette, og på en måte er alle faser aktive. En del har kommet så langt at sanering pågår, basert på godkjent saneringsplan.
(26.08.24) Nå som høsten setter inn og flere går på tur kjører Gilde en ny kampanje på turmat med annonser og sjokkselgere i butikken. Se også etter konkurranse der du kan vinne en Jetboil. Gilde Turmat er laget av Gilde til den norske turgåer.
(Oppdatert 19.08.24) Fra 17. juni i år ble det innført det en differensiert fraktsats på direkteformidla livdyr (direkteavtaler mellom kjøper og selger), for gris og storfe i Nortura. Det er gjort en korrigering på noen satser fra 19. august.
(15.08.24) Nortura har sammen med TINE besluttet å selge sine aksjer i Bio Jæren AS. Aksjene vil i nær fremtid bli overtatt av Lyse. Begrunnelsen er at begge samvirkene ønsker å konsentrere seg om kjernevirksomheten – og at Bio Jæren AS er tjent med at Lyse, som har dette som sin kjernevirksomhet, går inn for å bygge et sterkt fundament for framtiden.
(01.08.24) I løpet av året har Nortura jobbet systematisk og målrettet for å rekruttere nye eggprodusenter. Nå er det ikke behov for flere nyetableringer.
(03.07.24) Gilde satser også denne sesongen på produktserien «Hele Norges lam».
(02.07.24) PRIOR og Nortura er i gang med ny metode for kjønnssortering av rugeegg. Alle PRIOR-pakker vil bli merket med produksjonsformen i løpet av sommeren.
(01.07.24) Omtrent 80 prosent av svineprodusentene på Ingris-toppen er Norturabønder. – Et tegn på kunnskapsrike og dedikerte bønder, sier Eli Maria Stenklev, assisterende fagsjef gris i Nortura.