Nyheter - Alle nyheter
Du finner også nyhetsartikler under "Siste nytt" på dyreslagene som er spesifikke for hvert dyreslag. Ellers er et godt tips å logge inn og besøke fagbibliotekene om du er ute etter fagartikler.
Du finner også nyhetsartikler under "Siste nytt" på dyreslagene som er spesifikke for hvert dyreslag. Ellers er et godt tips å logge inn og besøke fagbibliotekene om du er ute etter fagartikler.
(16.03.23) Norturas innspill til Norges Bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukarlag til Jordbruksoppgjøret 2023.
(Oppdatert 15.03.23) Konsernstyret i Nortura fastsatte 18. oktober planlagt gjennomsnittlig engrospris for gris, lam og egg for 1. halvår 2023. Det er satt opp følgende prisløyper for å ta ut de vedtatte prisene. Merk at dette er engrospriser, og avregningsprisene *) ikke vil være de samme. For å oppnå et prisuttak for gris i 1. halvår 2023 mest mulig i samsvar med Planlagt gjennomsnittlig engrospris, settes engrospris opp med kr 0,20 per kg fra mandag 10. april.
(10.03.23) Vaag er en erfaren leder og om hun velges på Årsmøtet i Nortura den 19. april tar hun fatt på sitt 7. år som styreleder i Nortura.
(08.03.23) Det ventes fortsatt jevnt uttak av storfekjøtt fra reguleringslager. Tiltaket med midlertidig opphold hos noen produsenter bringer eggmarkedet om lag i balanse i 2023. Det er ikke rom for nyetableringer i eggnæringen.
(08.03.23) Til tross for høy omsetningsvekst, svekkes resultatet for 2022 kraftig som følge av ekstraordinært sterk kostnadsvekst for viktige innsatsfaktorer og fall i salget ut av dagligvarebutikkene. Nortura har iverksatt tiltak som skal styrke resultatet med over 400 millioner kroner.
(01.03.23) Nortura har avregnet kvantumstillegg for 2022 for gris, småfe, storfe og egg. Utbetaling av kvantumstillegget er som ordinær avregning, 12 dager etter avregningsdato, og blir dermed 11. mars for småfe, storfe og gris og 12. mars for egg.
(24.02.23) Nortura tilbakekaller et parti Gilde brun lapskaus da produktet kan inneholde spor av melk og soya. Produktet er ikke merket med disse allergenene.
(20.02.23) Gilde lanserer enda flere smaker i innenfor langtidsholdbare middagsretter. Rettene er laget spesielt for folk på farten og øker andelen av produkter som er pakket i miljøvennlig papp-emballasje. Produktene kommer som en del av nyhetene i årets første lanseringsvindu.
(08.02.23) Sånn ser framtida ut i Nortura. Marthe, Embrik, Martin, Andrea, Vilde, og Mats er alle unge bønder, eller neste generasjons bønder. De er nå første kull i Norturas nye pilotprosjekt; Ungdomsutvalget.
(30.01.23) Halm (og variasjon) ga best effekt som rotemateriale til slaktegris, viser et forsøk utført ved Mære Landbruksskole, som er en del av Norturas forskningsprosjekt Griseløftet.