Nyheter/pressemeldinger
Her finner du nyhetsartikler med aktuelt stoff for medlemmene samt pressemeldinger fra Nortura.
Nyheter spesielt for de enkelte dyreslag finner du i "Siste nytt" på dyreslagets sider.
Her finner du nyhetsartikler med aktuelt stoff for medlemmene samt pressemeldinger fra Nortura.
Nyheter spesielt for de enkelte dyreslag finner du i "Siste nytt" på dyreslagets sider.
(02.10.25) Nortura, som markedsregulator for kjøtt og egg, har fastsatt planlagt gjennomsnittlig engrospris for storfe, gris, lam og egg for første halvår 2026.
(01.10.25) Bengt Egil Elve har jobbet i Nortura siden 2014 og har de siste åra jobbet som assisterende fagsjef storfe kombinert med rådgiver for storfe i Agro. Han går inn som fagsjef storfe fra 1.oktober, og får en glidende overgang frem til Ole Anders Fjeldberg slutter i Nortura 1. november.
(29.09.25) Veke 38 (15. - 21.september) er inne i slaktestatistikken. I denne veka slakta Nortura 55 200 lam med medel slaktevekt 20,4 kg, heile 0,7 kg over tilsvarande veke i 2024.
(26.09.25) Nortura har et klart behov for flere slaktegrisplasser. Siden tidlig vinter har vi som formidlere sett at overskuddsperiodene kjem oftere, og har vært urytmiske. Så er det slik at smågris som har kommet til verden ikke kan returneres. Markedssituasjon gjennom sommeren 2025 har vært svært utfordrende.
(26.09.25) LAM 2026 holdes 14. og 15. februar på Scandic Oslo Airport, Gardermoen. Dette er den 10. kongressen som Nortura står bak med Norsk Sau og Geit som samarbeidspartner. Nå er vi hele fem organisasjonar som arrangerer LAM 2026: Nortura, Norsk Sau og Geit, Norsk Landbruksrådgiving, Felleskjøpet og Animalia.
(Oppdatert 25.09.25) Nortura jobbar stadig med å gjera Min side til eit betre verktøy for bonden. Denne sesongen lanserer Nortura Slakteanalyse småfe. Målet med rapporten er å gje betre og enklare oversikt over inntektene til småfe bonden. Rapporten gjev også nøkkeltal der ein måler eigne resultat mot middelet i Nortura, og eigne resultat mot tidlegare eigne resultat. Dette er rapporten for deg som ynskjer å fylgje med på korleis det går!
(24.09.25) Er du interessert i rødt kjøtt, produktutvikling og ernæring? Sjekk ut Gildes nye podcast Kjøttprat.
(Sist endret 23.09.25) Vi har i Nortura et tilbud til medlemmer med medlemsbutikker i Målselv, Harstad, Bjerka, Malvik, Vestnes, Førde, Sogndal, Forus, Egersund, Sandeid, Voss, Bergen, Kristiansand, Rudshøgda, Otta, Gol, Tønsberg, Sarpsborg, Tynset og Hærland. Butikken Bondens utsalg i Steinkjer er åpen for alle!
(22.09.25) Mattilsynet utvider kontroll og overvåking for storfetuberkulose – viktig for storfenæringa at dette blir gjennomført. Storfetuberkulose er en zoonose som smitter mellom dyr og mennesker. Denne smitten vil ingen bønder ha uoppdaget i sitt fjøs!
(Oppdatert 17.09.25) Husdyrnæringa opphever tilleggskravene for livdyromsetning innen tiltakssonen fra tirsdag 16. september grunnet svært lite smitte. Vi understreker at Mattilsynets blåtungeforskrift gjelder fortsatt.