Fjørfeskolen - kurs for konsumeggprodusenter

okt
Ersgard i Stjørdal
  • (23. oktober)
  • (24. oktober)

Fjørfeskolen arrangerer i uke 43 og 47 nytt kurs for konsumeggprodusenter. Kurset har en varighet på fire dager og er bygd opp med to todagerssamlinger. 

Program og info pdf.

Kurset er godkjent av Mattilsynet i henhold til kompetansekravet i Forskrift om høns og kalkun og tilsvarende kompetansekrav om dyrehelse i Dyrehelseforskriften.

Første kursdag (første samling): Onsdag 23. oktober 2024

  • 0930 – 1000 Kaffe, registrering
  • 1000 – 1015 Introduksjon av kurset
  • 1015 – 1245 Innføring i dyrevelferd og etikk i husdyrholdet, dyrevelferd i praksis, Siri Kulberg Sjurseth og Tone Beate Hansen, Nortura
  • 1245 – 1345 Lunsj
  • 1345 – 1645 Anatomi og fysiologi inklusiv disseksjonsøvelse, Trond Pedersen og Heidi Takle Bjørnebye, Nortura
  • 1700 – 1800 Gruppearbeid
  • 1830 Middag og sosialt samvær

Andre kursdag (første samling): Torsdag 24. oktober 2024

  • 0900 – 1115 Ernæring, fôr og fôring, Anne Line Dørum, Fagsjef fjørfe, Felleskjøpet Agri
  • 1115 – 1215 Lunsj
  • 1215 – 1430 Ventilasjon og klima i hønsehus, Tommy Lystad, Fjøssystemer
  • 1445 – 1530 Lys til verpehøns: lysoppfattelse og lyskvalitet. Aktuelle lyskilder, Tone Beate Hansen, Nortura
  • 1545 – 1700 Eggkvalitet, Brit Våga, Nortura