Fjørfeskolen for kyllingprodusenter

nov
Smakfulle Rom AS, Asakveien 115, 1923 Sørum
  • (18. november)
  • (19. november)

Fjørfeskolen arrangerer i uke 46 og 47 2024 nytt kyllingkurs. Kurset er godkjent av Mattilsynet i henhold til kompetansekravet i Forskrift om høns og kalkun og tilsvarende kompetansekrav om dyrehelse i Dyrehelseforskriften.

Program og info pdf.

Kurset har en varighet på fire dager og er bygd opp med to todagerssamlinger, og kan regnes som et A-Å kurs for slaktekyllingprodusenter.

Tredje kursdag: Mandag 18. november

  • 1000 – 1230 Fra innsett til slakting: Daglige rutiner Aktuelt regelverk: Forskrifter, KSL – krav og Dyrevelferdsprogram slaktekylling. Martine L. Nordås, Nortura
  • 1230 – 1330 Lunsj
  • 1330 – 1400 Gruppearbeid
  • 1400 – 1630 Ventilasjonsprinsipper. Hvordan påvirker ventilasjonen kyllinghusets strø- og luftkvalitet. Tommy H Krogh, SKOV
  • 1830 Middag og sosialt samvær

Fjerde kursdag: Tirsdag 19. november

  • 0900 – 1100 Sykdom og helse: Helsesituasjonen hos norske kyllinger, aktuelle sykdommer, relevante lover og forskrifter. Bruce David, Nortura
  • 1115 – 1230 Faktorer som påvirker driftsresultatet i kyllingproduksjonen. Morten Henriksen og Theodor Bye, Nortura
  • 1230 – 1330 Lunsj
  • 1330 – 1400 Kritiske situasjoner for kyllingen: plukking, transport og slakting. Ane Kristine Christophersen, Nortura
  • 1415 – 1500 HMS for kyllingprodusenten, Signe Mellem, NLR Øst
  • 1500 – 1530 Oppsummering og evaluering