Fjørfeskolen for kyllingprodusenter

nov
Smakfulle Rom AS, Asakveien 115, 1923 Sørum
  • (13. november)
  • (14. november)

Fjørfeskolen arrangerer i uke 46 og 47 2024 nytt kyllingkurs. Kurset er godkjent av Mattilsynet i henhold til kompetansekravet i Forskrift om høns og kalkun og tilsvarende kompetansekrav om dyrehelse i Dyrehelseforskriften.

Program og info pdf.

Kurset har en varighet på fire dager og er bygd opp med to todagerssamlinger, og kan regnes som et A-Å kurs for slaktekyllingprodusenter.

Første kursdag: Onsdag 13. november

  • 0930 – 1000 Kaffe, registrering
  • 1000 – 1030 Introduksjon av kurset og presentasjon av deltakerne
  • 1030 – 1230 Dyrevelferd og dyreetikk. Siri Kulberg Sjurseth, Nortura
  • 1230 – 1330 Lunsj
  • 1330 – 1500 Utvikling i hybridmateriale - kvaliteten på den daggamle kyllingen. Espen Sørlie, Nortura Samvirkekylling
  • 1515 – 1730 Anatomi og fysiologi, teori og disseksjonsøvelse. Bruce David, Nortura
  • 1900 Middag og sosialt samvær

Andre kursdag: Torsdag 14. november

  • 0900 – 1100 Smitteforebygging - rengjøring og desinfeksjon av kyllinghus. Thorbjørn Refsum, Animalia
  • 1130 – 1230 Lysoppfattelse hos slaktekylling. Ulike lyskilder og lysets betydning for kyllingens velferd. Tone Beate Hansen, Animalia
  • 1230 – 1330 Lunsj
  • 1330 – 1530 Næringsbehov, fôr og fôring. Harald Hetland, Fiskå mølle