Status for sakterevoksende kylling i Nortura
(04.04.24) Det gjøres et grundig forarbeid i forbindelse med omleggingen til sakterevoksende kylling i Nortura. I juni vil vi starte en testproduksjon av en ny hybrid.
Nortura introduserte sakterevoksende kylling i Norge for 15 år siden, og det har vært planlagt en gradvis opptrapping av volum både i Proff og dagligvare siden. Nå arbeides det med å konkretisere planene for opptrapping ytterligere slik at vi på sikt gjør en fullstendig overgang.
– Vi tar oss tid til å gjøre omleggingen til en sakterevoksende kylling på en god og kontrollert måte. Det er blant annet viktig for oss å ha så godt grunnlag som mulig før vi gjør den endelige beslutningen på hybrid, og denne testen vil gi oss noen av svarene, sier prosjektleder i Nortura, Kjersti Sørby.
– Nortura får inn egg til de første foreldredyrene i juni, og skal teste hvordan den nye hybriden fungerer på en rekke parametere i hele verdikjeden fra oppal og rugeegg, til slaktekyllingproduksjon og gjennom vår fabrikk på Hærland, sier Sørby.
Våre produsenter oppdateres underveis i prosjektet.