Nortura med i forskningsprosjekt om Campylobacter-bekjempelse
(18.02.25) CampySafe er navnet på et nytt forskningsprosjekt som skal jobbe frem mer treffsikre tiltak for campylobakter-bekjempelse for fjørfenæringen. Animalia leder prosjektet der Nortura, Den Stolte Hane, Norsk Kylling, Nærbø Kyllingslakt, Berika, Gårdsand, Veterinærinstituttet, NMBU veterinærhøyskolen og KLF er med.
PROSJEKTLEDER: Sigrun Hauge, fagsjef for mattrygghet i Animalia
– Campylobacter-bakterien er den største utfordringen for mattryggheten i slaktekyllingproduksjonen. CampySafe setter søkelys på Campylobacterbekjempelse under slakting, kjøling og frysing, og spesielt på driftsløsninger som gir økt lønnsomhet for bransjen. Dette skal ikke gå på bekostning av mattrygghet og kjøttkvalitet, sier Sigrun Hauge, som er prosjektleder for CampySafe.
Det forventes at resultatene fra prosjektet vil gi kostnadsbesparelser og lønnsomhet for slakterier og kyllingprodusenter. Prosjektet skal finne måter å spare inn på energiforbruk, ressursbruk til innfrysing og transport og dermed bidra til trygg og bærekraftig matproduksjon i tråd med forbrukerne sine interesser.
Totalbudsjett for prosjektet er på 10,8 millioner der FFL/JA* støtter med 5,3 millioner.
Se mer på Animalia sin nettside.
*Forskningsmidlene for jordbruk og matindustri