Fagutvalg egg på Revetal

(12.09.24) Fagutvalg egg hadde møte på eggproduktfabrikken Nortura Revetal 10. og 11. september. Revetal er Norturas eneste spesialanlegget for egg og mottar om lag 130 millioner egg hvert år.

Fagutvalg egg på fabrikken i Revetal

Fagutvalget fra venstre: Andreas Hus (Vest), Ole Johs Egeland (konsernstyremedlem), Maria Helliesen Gudmestad (Agro), Brit Våga (fagrådgiver egg), Iver Isum (Innlandet) og Ole Henrik Berg (Øst). Anders Braa (Midt) og Sissel H Johansen (Nord) var ikke med på samlingen. Bildet er tatt foran «knekka» som knekker 600 000 egg per dag. Foto: Atle Christiansen

Nortura Revetal er spesialisert som foredlingsfabrikk og produserer mat til hoteller, restauranter, kantiner, storkjøkken, bensinstasjoner og dagligvare. I tillegg er fabrikken en stor leverandør av eggprodukter til industrikunder. Revetal eksporterer også eggprodukter til ulike land i Europa. 

– I tillegg til møte i fagutvalget ble det samtidig en spennende omvisning på fabrikken sammen med fabrikksjef Atle Christiansen, sier Brit Våga, fagrådgiver egg i Nortura.

Knekking av egg

"vaffelpressa"

Stekeplate for svele

Stekeplate for svele der svelene er snudd