Arkiv for nyheter og artikler på fjørfe
For å finne igjen "gamle" nyhetssaker anbefales det å bruke søk.
For å finne igjen "gamle" nyhetssaker anbefales det å bruke søk.
(02.06.23) Team egg ønsker å løfte frem produsentene som har de beste resultatene gjennom Nortura Eggkontroll i 2022.
(01.06.23) Elevene som valgte å skrive oppgave om fjørfe til årets Husdyrtreff, besvarte oppgaver knyttet til fjørdrakt og gjødsel fra verpehøner. De beskrev også I-mek i kyllinghuset, og kyllingens bevegelsesmønster. Til slutt besvarte de en oppgave knyttet til samvirkenes rolle.
(01.12.22) Sverre Rædergård, som siden 2008 har vært rådgiver i Team Egg, går over i pensjonistenes rekker fra nyttår. Ny rådgiver etter Sverre er ansatt. Therese Mosti startet hos oss 1. oktober og er allerede godt etablert som rådgiver i teamet.
(15.11.22) Hele Norge har i oktober kunnet følge kyllingene til Nortura-bonde Lars-Otto Grundt i Østfold på web. Live-streamen har vært banebrytende i norsk sammenheng, og nylig fikk han velfortjent takk for innsatsen.
(25.09.22) Newcastle disease: Smitte med virulent paramyxovirus type-1 (Newcastle disease virus) er påvist i en konsumeggbesetning i Norge - viktig med godt smittevern og lav terskel for å melde fra om endringer i produksjonen.
(Oppdatert 23.09.22) Omsetningsrådet har vedtatt en forskrift som gjør at produsenter kan kompenseres for et midlertidig opphold i eggproduksjon. Målet for tiltaket er å bedre markedsbalansen for egg i 2023.
(26.07.22) I uke 25 hadde vi i Nortura besøk fra management spesialist Peter Hunt fra Aviagen Turkeys.
(Oppdatert 03.06.22) Konsernstyret har nå justert prisendringene fra 4. juli, som følge forhold beskrevet i nyhetsbrev i dag. Endringene, og bakgrunnen for disse, ble redegjort for i produsentmøte på Teams, 31. mai og 2. juni.
(20.04.22, endret 03.06.22) Konsernstyret i Nortura har vedtatt endringer i avregnings– og livdyrpriser fra 4. juli 2022. Prisøkningene er historisk høye og viser at Nortura tar et tydelig ansvar for produsent-økonomien i verdikjedene for kylling og kalkun. Vi legger til grunn at det norske markedet også i framtiden skal forsynes med mat fra den norske bonden.
(27.01.22) Et forhold som betyr mye for den som har sitt daglige virke i et hønsehus er i hvilken grad hønene legger sine egg i verpereiret. Det tar tid å plukke feillagte egg, og i tillegg øker behovet for eggvasking også vesentlig med mye feillagte egg. Og med økt vasking, noe avhengig av vaskemetode, øker også klinkuttaket.