Nyheter/pressemeldinger - arkiv 2020
(07.07.20) Nortura Angus er et resultat av et samarbeid mellom Nortura, Prima Jæren, Norsk Aberdeen Angus og Norges-gruppens Meny. Meny vil utvide sortimentet og levere Angus til flere butikker.
(06.07.20) Fredag 3. juli åpnet Nortura medlemsbutikk i Møre og Romsdal. Den etterlengta medlemsbutikken er lokalisert på Vikebukt i Vestnes kommune, og har åpent tirsdag, torsdag og fredag.
(03.07.20) Nortura skal levere både rødt- og hvitt kjøtt til sykehus og helseforetak i hele Norge i minst 2 år fremover.
(02.07.20) Etter 60 år med den karakteristiske Joika-boksen, vil Nortura nå endre navn og design. – Tiden er moden for et skifte, sier merkevaredirektør.
(02.07.20) Nå kan du kjøpe et nyutviklet grillprodukt, sousevidekokt lammebog i skiver, neste gang du er innom medlemsbutikken.
(01.07.20) Norturas anlegg på Rudshøgda samler 25 nasjonaliteter på arbeid i uka. Nå er de nominert til Mangfoldsprisen, som er Statens utmerkelse for fremragende bruk av etnisk mangfold og innvandreres kompetanse i arbeidslivet.
(Oppdatert 25.06.20) Landbruks- og matdepartementet har fastsatt satser for omsetningsavgift i 2020. For storfe, sau/lam og gris fastsetter departementet maksimalsatser, mens Omsetningsrådet fastsetter satsene gjennom året innenfor disse. Som alltid gjøres det en ny vurdering for 2. halvår på våren på grunnlag av endringer i markedet og prognosen.
(23.06.20) Mandag lanserte Nortura en ny helhetlig plan for industristrukturen som skal gi ny fart i konsernet, og skape en moderne og bærekraftig samvirkebedrift. I dag (tirsdag) gjennomførte konsernsjef Anne Marit Panengstuen vårt første heldigitale møte med eierne.
(22.06.20) Nortura investerer inntil 1,4 milliarder kroner i nye høyteknologiske anlegg for å styrke norsk matindustri og sikre landbruk i hele landet. Investeringsplanen er den største i Norturas historie.
(18.06.20) Økende etterspørsel har tømt reguleringslageret, og vi ser en økning i salget av produkter med gris, forteller siste prognosen fra Totalmarked.