Nyheter/pressemeldinger - arkiv 2020


 

 • Verdens eggdag

  (09.10.20) Verdens eggdag feires årlig den andre fredagen i oktober. Men hvorfor det store styret rundt egget, og hvordan kom denne dagen egentlig til livs?

 • Enighet om lønnsoppgjøret for kjøttindustrien

  (Oppdatert 07.10.20) Etter to døgns mekling ble det natt til 7. oktober enighet om lønnsoppgjøret for kjøttindustrien mellom Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund og NHO Mat og Drikke. Det blir derfor ikke iverksatt streik i kjøttindustrien.

 • Høstens kampanjer på Gilde lam

  (29.09.20) Nortura har de siste årene jobbet systematisk med å øke salget av sau og lam til hverdags - med mål om å bidra til en bedre markedsbalanse og økt inntjening til bonden.

 • Ustabilitet på kontaktskjema – har du ikke fått svar?

  (23.09.20) Vi har hatt ustabilitet i kontaktskjema som ligger i toppen på siden. Har du ikke fått respons som forventet etter innsendt skjema så kontakt oss på telefon 95518400, eller send e-post direkte til medlem@nortura.no. Vi har i dag løst dette og kommer fortløpende til å behandle henvendelsene.

 • Skoleprosjekt – hva er Nortura?

  (16.09.20) Dyregod-dagane er Nordvestlandets største landbruksmesse som årlig arrangeres i Gjemnes kommune. Messen ble i år avlyst som det meste annet. Dyregod har i samarbeid med Bondelaget, Tine, Nortura og flere organisasjoner laget et digitalt skoleprosjekt for årets 10. klassinger.

 • Prisløyper 2. halvår 2020

  (Oppdatert 11.09.20) Konsernstyret i Nortura vedtok 19. mai Planlagt gjennomsnittlig engrospris for storfe, lam og egg for 2. halvår 2020. Det er satt opp følgende prisløyper for å ta ut de vedtatte prisene. Det er nå endring i prisløypa for storfe og gris.

 • Nortura lykkes i å bygge sau og lam som hverdagsmat

  (11.09.20) Nortura har de siste årene jobbet systematisk med å øke salget av sau og lam til hverdags - med mål om å bidra til en bedre markedsbalanse og økt inntjening til bonden. Arbeidet har gitt resultater. I forkant av årets lammesesong hadde Nortura i år en volumvekst på fem prosent på lam og åtte prosent på sau.

 • Korrigering av pris og kvalitetstillegg på fôringsdyr

  (08.09.20) Vi gjennomfører to mindre prisjusteringer på fôringsdyr i høst. Fra 21. september en prisnedgang på kr 1,50 på grunnpris, samtidig økes maksimal alder på kvalitetstillegg fôringsdyr fra 34 til 36 uker. Fra 3. august innførte Nortura kalvebonus på kr. 500,- som gjelder ut høsten.