Nyheter/pressemeldinger - arkiv 2019
(Oppdatert 15.09.20) E-læringskurs er en obligatorisk del av Dyrevelferdsprogrammet for gris. Mangel på kurset medfører avvik i velferdsprogrammet for gris og dermed økonomisk trekk i avregningsprisen.
(Oppdatert 24.12.19) Da har vi inne slaktestatistikk for dei fire siste slaktevekene i Nortura, og oppsummert for lammesesongen.
(17.12.19) Vi nærmer oss jul og det betyr ribbe på menyen for veldig mange. Her er flere gode grunner til å velge norsk svinekjøtt:
(Sist oppdatert 16.12.19) I løpet av fire episoder skal vi kåre Norges beste Julegilde med 4 Norturabønder og Petter Pilgaard, nå er vinneren kåret!
(12.12.19) Konsernsjefen ønsker å tydeliggjøre resultatansvar og kostnadsbildet gjennom hele verdikjeden. Endrer organisering fra nyttår.
(12.12.19) Julemiddagen er tradisjon hos de aller fleste, men det er alltid noen som lurer på hvor lenge skal pinnekjøttet koke, og hvordan vi skal få sprø svor på ribba?
(Sist oppdatert 10.12.19) Fra og med 1. januar 2020 vil store deler av landet få nye fylkes- og kommunenummer. Produsenter i de berørte områdene vil som følge av dette få nytt produsentnummer. Alle storfeprodusenter har nå fått tildelt dyreholds-ID fra Mattilsynet. Kalver født etter 1. januar 2020 skal merkes med øremerker med dyreholds-ID.
(05.12.19) Endringene gir en innsparing på drøyt 30 millioner årlig. – En vond sak, men vi mener vi må ha færre anlegg fremover for å skape lønnsomhet for selskapet og bonden, sier styrelederen i Nortura.
(Sist oppdatert 03.12.19) Det er tidligere i høst påvist ringorm i Rogaland, og nå også i Oppland ifølge Mattilsynet. Vi minner om viktigheten av å hindre smittespredning gjennom å unngå unødvendig kontakt med andre besetninger, bruk av smittesluse, beskyttelsesklær og desinfeksjon.
(29.11.19) NorgesGruppen og Prior har inngått en ny avtale for Prior fjørfekjøttprodukter som legger til rette for en stor salgsøkning av Prior kylling- og kalkunprodukter gjennom Kiwi, Meny, Spar, Joker og Bunnpris. Det gir oss store muligheter for lanseringer av nye produkter og konsepter.