Pinnekjøtt i alle kanaler før jul

(17.11.21) Urøkt pinnekjøtt fra Gilde fikk terningkast 5 i test i Dagbladet 12. november. – Smaksbildet har innslag som kan minne om spansk skinke. Forholdet mellom fett og kjøtt er akkurat passe, skriver de. Vi er helt enige med Dagbladet. Pinnekjøtt fra Gilde er en viktig del av det store julemåltidet mange steder i landet så dette er vi stolte av.

Pinnekjøttallerken

Pinnekjøttet til Nortura produseres for det meste på Tynset, Gol og i Sogndal. I tillegg blir det produsert litt i Målselv og på Voss.

– Produksjonen har gått som planlagt og fabrikkene er godt fornøyde med pinnekjøttråstoffet som har kommet inn i år, sier Unn Sjøthun Uglane ved Nortura Sogndal. Hun har overoppsynet med pinnekjøttproduksjonen i Nortura.

Nortura er klare til å levere det som er bestilt av de store grossistene og alle andre kunder. Dagligvarekundene har bestilt omtrent samme mengde pinnekjøtt som i fjor, mens både storkjøkken og industrikundene legger opp til en stor salgsvekst i forhold til fjoråret.

– Gilde vil være til stede med reklame for pinnekjøtt i «alle kanaler» i tida fram mot jul. I sosiale medier, i annonser og på gilde.no kan du få tips og råd om hvordan du lager det beste pinnekjøttet, og ikke minst, hvordan du utnytter restene på beste måte. Pinnekjøtt er selvsagt også med i en ny julefilm som Gilde har produsert. Søker du aktivt etter ting relatert til pinnekjøtt på Google, vil du snart finne annonser for det beste pinnekjøttet fra Gilde.

– Våre selgere i Nortura har derfor lagt til rette for en ny viktig salgssesong for Nortura-lam, kan Unn Sjøthun Uglane, og vår fagsjef på småfe i Nortura, Finn Avdem fortelle.