Angustillegget øker fra nyttår

(30.11.21) Norsk Angus går godt, og det er god etterspørsel etter produktene. Meny vil gi mer tilbake mer tilbake produsentene, og fra årsskiftet økes fettkompensasjonstillegget i Angusavtalen med kr. 3,- per kg.

Angus

Nortura har i samarbeid med Prima Jæren, Aberdeen angusforeningen og Meny-butikkene i NorgesGruppen en avtaleordning i varestrømmen Prima Angus, såkalt Angusavtalen.

Angustillegget er kr. 4,50 per kg etter kriterier i avtalen som går på rase, kategori, klasse og fettgruppe.

Fettkompensasjon alle kategorier økes fra kr. 3,- til kr. 6,- (sum tillegg kr. 10,50), og fettkompensasjon kvige økes fra kr. 6,- til kr. 9,- (sum tillegg 13,50). Det er ingen endring i kriterier eller fett-tabell i avtalen.

Angussamarbeidet startet allerede i 2013 og har utvidet seg fra 3 butikker i Hordaland til å gjelde fullt ferskvaresortiment i 48 Meny-butikker. Det er fornøyde kunder i butikkene som legger grunnlaget for en økt lønnsomhet i hele verdikjeden. Fettkompensasjon kompenserer fett-trekket på slakt fra gruppe 3- og oppover, og gir dermed biffer med god fettmarmorering uten at bonden taper i oppgjør pga økt fett på slaktet.

Produsenter i Sør-Norge (tom slakting i Malvik) kan delta i avtalen, se mer på medlem.nortura.no/storfe/angusavtale.

Hos Angus-produsent Harald Dahl på Holter i Nannestad

Hos Angus-produsent Harald Dahl på Holter i Nannestad. På bildet fra venstre, Kirsti Mæland og Harald Dahl, Grani Angus, Kristoffer Øglend, kokk og produkt- og konseptutvikler, Prima Jæren, Asgeir Svendsen, fagsjef storfe, Nortura, Svein Eberhard Østmoe, leder av Aberdeen angusforeningen og Angusbonde på Koppang, Espen Schøning Lie, kokk og leder av MENY-lauget og Einar Gundersen, kategoridirektør, MENY. Foto: Michael Johnsen

 

Angus med gull i Dublin 

Over 1100 Nortura-eiere leverer på Angusavtalen, som er en avtale om å levere slaktedyr i varestrømmen Prima Angus. Så lang i år har Norturas kjøttprodusenter levert over 3500 Angus-slakt av god kvalitet til Prima Jæren.

Prima Jæren og Norsk Angus fikk toppnotering og gullmedalje for Dry Age Entrecôte og Norsk Angus Entrecôte langtidsmodnet i biff-VM i Dublin (World Steak Challenge) nylig.

Relatert informasjon

Relatert informasjon (ekstern)