Nortura satser på turmat i Gudbrandsdalen

(04.12.20) Rondane Produksjon AS skal produsere turmat fra Gilde, i Norturas tidligere slakterilokaler på Otta.

– Det har virkelig ikke vært lett å holde på denne hemmeligheten, sier storfebonde og leder for AU Innlandet i Nortura, Bjørn Magnus Tordhol.

Han har fulgt prosessen tett siden desember i fjor, da slakteriet ble bestemt nedlagt.

– At det ikke bare blir «ljos i glasom» på anlegget, men også en produksjon som representerer en vesentlig satsing for Nortura, er jeg veldig stolt over, sier Tordhol.

Bjørn Magnus Tordhol

Fra midten av desember skal datterselskapet Rondane Produksjon produsere frysetørket turmat fra Gilde, i de tidligere slakterilokalene til Nortura Otta. For Nortura blir dette en helt ny produktkategori der man ser et stort vekstpotensial.

Gilde turmat er Norturas største lansering i 2021.

Skal selges i dagligvarehandelen
Gilde turmat er vakuumpakket og langtidsholdbar, og tilberedes enkelt ved å tilsette varmt vann i posen de kommer i. De tre første rettene som lanseres er brun lapskaus, pasta bolognese og biffgryte.

– Jeg tror denne turmaten kommer til å passe like godt på fottur, på jakt, eller bare som et kjapt måltid i traktorhytta under onna, sier Tordhol.

På nyåret blir produktene tilgjengelige i dagligvarehandelen. Og følges opp med en stor kampanje med både TV-reklame, bannere og god synlighet i butikk.

Lokal forankring
Turmaten lanseres i samarbeid med Den Norske Turistforening (DNT), som Gilde har vært stolt sponsor av i fire år. Samarbeidet kommer til uttrykk gjennom designet på emballasjen og at produktene skal selges gjennom turistforeningens hytter og butikker.

At produksjonen skal skje på Otta, passer profilen godt.

– Vi kunne ikke hatt bedre rammer for denne satsningen. Produksjonen er lagt til et av landets flotteste områder for friluftsliv, og turmaten vil ha en lokal forankring. Jeg er sikker på at kombinasjonen Rondane, Gilde og Turistforeningen vil være attraktivt for turglade nordmenn, sier kategorisjef Henriette Bergli Eriksen i Nortura.

Mål om flere arbeidsplasser
Sju personer jobber i dag på Rondane Produksjon. Én av dem er daglig leder Svein Leirflaten. Det siste året har han jobbet med det som til nå har vært hemmelige planer.

– Jeg er utrolig stolt av disse produktene, og har nesten ikke klart å holde dette hemmelig. Endelig kan vi fortelle om de spennende planene vi er i gang med, sier Leirflaten og legger til:

– Vi går inn i et marked med mange muligheter, og jeg har stor tro på at turmatsatsningen vil skape flere lokale arbeidsplasser her på Otta.