Nortura i Bondebladet uke 40/2021

 

Gilde i toppen hos norske forbrukere

YouGov lanserte nylig sin liste over Norges beste merkevarer innen dagligvaren. Over 350 merkevarer er undersøkt og Gilde havnet på en solid 3. plass. Prior er også representert på topplisten med en 8. plass. Tine topper årets liste!

Gilde i toppen!

– Det er utrolig gøy at Gilde ligger så høyt hos norske forbrukere. Vi streber hver dag etter å levere de beste kvalitetsproduktene fra den norske bonden og dette er en annerkjennelse av at vi lykkes med arbeidet, sier markedsdirektør i Gilde Nina Rishovd Stavenæs.

Rangeringen er basert på gjennomsnittscore av seks ulike parametere: kvalitet, generelt inntrykk, verdi for pengene, anbefaling, omdømme og kundetilfredshet. YouGov intervjuer 100 personer hver dag som er representative for den generelle befolkningen, og spør om deres holdninger til forskjellige merkevarer. Gilde har vært representert høyt på listen i flere år, i fjor med en score på 33,6 poeng mot 34,1 poeng i år.

Markedsdirektøren takker norske forbrukere for tilliten gjennom flere år:

– Vi må takke forbrukerne som fortsetter å velge oss. Vi er utrolig stolte av resultatet og vi fortsetter å arbeide hver dag for å beholde denne tilliten!

Gratulerer til Tine

Vi må gratulere vårt søsterselskap Tine med topplasseringen! Tine var i fjor på tredjeplass og kom i år helt til topps i rangeringen blant Norges beste merkevarer.

 


 

Livdyrformidling storfe i høst

– Høsten er en hektisk tid vi livdyrformidlere ser frem til, store mengder dyr skal skifte eier i løpet av noen hektiske uker, sier Odd Finnesand, fagsjef livdyr Nortura.

I vårt langstrakte land vil dette slå til på litt ulike tidspunkt. Effekten av beiter er helt klart på retur, og i alle områder er innsetting av dyr klart i tankene. Selv om formidling av fôringsdyr har hatt et høyere nivå i sommer så har vi fremdeles underskudd i alle tilførselsområder fra nord til sør.

For status alle kategorier se oversikt

Husk å bestille avlsokse for sesongen! 

Vi har nå et godt utvalg av avlsokser i ulike raser. Hvert år får vi på denne tiden innmeldt avlsokser med fagbrev, dvs dette er brukte okser som har vist de fungerer. Dette er okser som med fordel kan dele sine gener i nye ammekuflokker. Vurdere du/dere å skifte ta kontakt med din formidler. Pga manglende oppstallingsplass vil nok en del av disse slaktes i løpet av høst/vinter.

Avlsokse på beite. Foto: Elisabeth Kluften, Nortura

– Høsten er en travel og gild tid for oss. Mye skal skje på noen få hektiske uker og vi kan være vanskelige å nå på telefon. Derfor vil vi oppfordre alle til å bruke Min side. Min side er åpen «24/7».  Her kan direkte leveringer meldes, en kan legge inn bestillinger og innmeldinger, sier Finnesand.

 


 

Historien om en gård

Heldigvis kan vi velge! Gilde – bondens egen merkevare er fra Gildebønder over hele landet.

Gildes nye film ble lansert på TV nylig, har du ikke sett den så gå til vår facebookside Medlem Nortura, der du også kan dele filmen fra. Filmens budskap er at ved å velge Gilde bidrar du til å beholde gårdene, dyra, maten og menneskene.

 


 

Kvantumstillegg på gris 2. tertial utbetalt

Nortura utbetalte sist uke 18,8 mill kr i kvantumstillegg gris for 2. tertial.

Kvantumstillegget på gris blir utbetalt etterskuddsvis tre ganger i året, hver 4. måned. Det skjer med to a konto-utbetalinger og et årsoppgjør på nyåret. Ved a konto utbetales tillegget for antall gris levert i det aktuelle tertialet i år. Satsene er da basert på årsleveransen året før.

Det er kun gris som avregnes tertialvis, storfe og småfe beregnes kun ved årsoppgjør. Egg avregnes forløpende gjennom året, og med en sluttberegning på nyåret. Fjørfekjøtt utbetales etter kalenderårets slutt.

Se våre leveringsvilkår for beregning. Vær oppmerksom på at denne beregningen for gris er på gamle satser, satsene i puljer fra 1400-2999 stk ble økt fra 1. juli i år. Årsoppgjøret vil gjøre en ny beregning med riktige satser for hele året.

Spørsmål kan rettes til medlemssenteret eller på e-post til medlem@nortura.no

 


 

Nortura åpner ny medlemsbutikk i Kristiansand 8. oktober

Fredag 8. oktober er det endelig klart for åpning av ny medlemsbutikk i Kristiansand. Det blir markert med grilling og pølsefest!

Medlemmene i Agder har tålmodig ventet i lang tid, men nå fredag 8. oktober er det endelig klart for åpning. Medlemsbutikken i Kristiansand er et påbygg på Felleskjøpet RA sine lokaler i Rigetjønnveien 20.

Det er laget en egen Facebook-gruppe for butikken der det kommer til å bli lagt ut diverse tilbud og informasjon for deg som kunde og Nortura-eier. Du kan søke opp «Medlemsbutikk Nortura Kristiansand» på facebook og be om å bli med.  

Medlemsbutikkene endrer åpningstider etter gjenåpning

Flere medlemsbutikker har hatt redusert åpningstid eller vært stengt i korona-perioden. Dette vil etter hvert komme tilbake til «normalen». Se på medlem.nortura.no for åpningstider på medlemsbutikkene etter gjenåpningen av samfunnet, vær obs på at det kan ta litt tid før alle er oppdaterte.

 


 

Digitale eierskiftekurs høsten 2021

TINE Rådgiving i samarbeid med Nortura setter opp digitale eierskiftekurs nå i høst. Kursene er populære, og vi setter nå opp to nye møteserier.

Går dere mot et eierskifte? Da bør dere bli med på kurset. Første kurs starter 28. oktober, og det er bindende påmelding!

Mer info og påmelding 

 


 

Marked

Det slaktes i overkant av 4 550 storfe uke 40 og dekningsgraden er 100 prosent. Det er åpnet for import.

Det slaktes i underkant av 16 700 gris uke 40 som gir en dekningsgrad på 91 prosent. Det er åpnet for import.

På småfe er dekningen 51 % sau og 116 % lam uke 40. Du kan følge slaktestatistikken i Nortura uke for uke på medlem.nortura.no/smaafe.

Etterspørselen av egg er nå stor. Med et eggsalg større enn produksjonen, får egglageret en nødvendig reduksjon. 

 


 

Pris

Avregningsprisen på storfe og kalv reduseres med kr. 1,50 pr kg fra mandag 4. oktober grunnet økt omsetningsavgift.

Grunntilskuddet på lam går ned med kr. 0,50 pr kg og sesongtillegget reduseres med kr. 0,50 pr kg fra samme dato. Perioden med sesongtillegg lam er dermed avsluttet for i høst.