Nortura i Bondebladet uke 51 - 52 - 53/2020

 

Hvit jul med Prior 

Nordmenn spiser over dobbelt så mye kylling nå som for 12 år siden, men når julehøytiden kommer, kan hvitt kjøtt likevel gå litt i glemmeboken. Med flere smaksrike produkter, skal Prior gjøre det lett å velge sunnere alternativer til advent og jul.  

Prior Hvit jul

Nyttårskalkun har blitt tradisjon og egget hører med til både bakst og brunsj, men ellers er nok ikke hvitt kjøtt det man først forbinder med jul. Det ønsker Prior å gjøre noe med. I år lanseres for første gang en helt ny serie med juleprodukter fra Prior. 

Magert, men smakfullt 
Elin Prangerød jobber som kategoridirektør for hvitt kjøtt og egg i Nortura. Hun har tro på at det hvite kjøttet kan få en større plass i julefeiringen.  

– I forbindelse med jul blir det mange store måltider. Selvfølgelig er det lov til å kose seg litt ekstra på denne tiden av året, men mange kjenner nok på at det kan bli mye fet mat. Prior har derfor utviklet det nye konseptet Hvit jul, med flere magre, men likevel smakfulle, alternativer til julematen.

Til alle anledninger 
Prior Hvit jul har produkter til alle julens anledninger. Fra enkle måltider til en hektisk førjulstid til tilbehør til den tradisjonelle julemiddagen. 

– Jeg vet at mange er glade for at Prior julepølse endelig er tilbake i butikkhyllene. Denne har vært ute av sortiment de siste årene, og vi har fått mange henvendelser fra folk som har savnet produktet, forteller Prangerød. 

I tillegg til julepølse lanserer Prior enda et alternativt tilbehør til julemiddagen, nemlig Prior medisterkaker. 

– Både julepølsen og medisterkakene har de tradisjonelle smakene vi kjenner, men de er laget av kylling og kalkun, sier Prangerød. 

Til julemiddager hvor hvitt kjøtt skal spille hovedrollen tilbyr Prior en premium hel kalkun, marinert kalkunbryst, naturell kalkunfilet, hel julekylling og julewiener. 

– Prior premium hel kalkun, kommer fra en utvalgt gård i Larvik, og er perfekt for nyttårsbordet, mens Prior julewiener er en enkel middag til hektiske dager i førjulstiden, sier Prangerød. 

Til julens frokoster og brunsjer lanserer Prior det nye pålegget julefilet av kalkun, som kommer i store skiver. I tillegg kommer Prior med en storpakning med 20 egg. Priors hvite jul finner du i Norgesgruppens butikker. Oppskrifter og inspirasjon finner du på prior.no.

 


 

Nortura satser på turmat i Gudbrandsdalen

Rondane Produksjon AS skal produsere turmat fra Gilde, i Norturas tidligere slakterilokaler på Otta. Gilde turmat er Norturas største lansering i 2021.

Gilde turmat

Fra midten av desember skal datterselskapet Rondane Produksjon produsere frysetørket turmat fra Gilde, i de tidligere slakterilokalene til Nortura Otta. For Nortura blir dette en helt ny produktkategori der man ser et stort vekstpotensial.

Først ut i dagligvarehandelen
Gilde turmat er vakuumpakkete og langtidsholdbar, og tilberedes enkelt ved å tilsette varmt vann i posen de kommer i. På nyåret blir produktene tilgjengelige i dagligvarehandelen. Og følges opp med en stor kampanje med både TV-reklame, bannere og god synlighet i butikk.

Turmaten lanseres i samarbeid med Den Norske Turistforening (DNT), som Gilde har vært stolt sponsor av i fire år. Samarbeidet kommer til uttrykk gjennom designet på emballasjen og at produktene skal selges gjennom turistforeningens hytter og butikker.

Du finner mer informasjon om lanseringen på våre nettsider og sosiale medier.

 


 

Fugleinfluensa: Mattilsynet innfører høyrisikoområde i hele Sør-Norge

Som følge av påvisningene av høypatogen fugleinfluensa den siste perioden innfører Mattilsynet høyrisikoområde for fugleinfluensa i hele Sør-Norge fra og med Trøndelag og sørover. Mattilsynet vurderer risikoen for påvisninger av fugleinfluensa hos villfugl i nye områder og nye deler av landet som høy.

Dette innebærer at det er krav om «portforbud» for fjørfe i hele Sør-Norge. Alt fjørfe skal holdes innendørs eller under tett tak og vegger som hindrer kontakt med villfugl. Fôr og vann skal plasseres under tak og slik at villfugl ikke kommer i kontakt med dette. 

Du kan se mer om «portforbud» på Mattilsynet sine nettsider. Mattilsynet har også varslet at de vil føre stikkprøvebaserte tilsyn med fjørfeprodusentene sine smittevernplaner og etterlevelsen av disse.

Info på våre sider

 


 

Pinnekjøtt fra Nortura PROFF på medlemskjøp

Det ble veldig god respons fra medlemmene etter at vi la ut tilbud på pinnekjøtt i egen nettbutikk og hos medlemsbutikkene sist uke. Det første partiet ble solgt ut på en time, men heldigvis gikk det raskt å fylle opp på nettbutikken.

Har du ennå ikke fått benyttet deg av tilbudet, eller fikk «utsolgt» i nettbutikken, så prøv igjen, eller sjekk ut tilbudet i din medlemsbutikk.

 


 

Nortura Medlemssenter 955 18 400 har stengt på jul og nyttårsaften

I romjula er det redusert åpningstid, medlemssenteret er åpent kl. 07:00 – 15:00 fra og med mandag 28. desember til og med onsdag 30. desember.

Kontakt oss gjerne på e-post medlem@nortura.no og bruk Min side på innmelding. Chat på Min side er tilgjengelig i åpningstiden.

 


 

Marked

Det slaktes ca. 4 900 storfe i uke 51, og dekningsgraden er 100 prosent. Det er åpnet for import.

Samme uke slaktes ca. 25 300 gris som gir en dekningsgrad på 89 prosent. Det er åpnet for import.

Småfeslakting er avsluttet for i år.

Eggproduksjonen er nå så stor at markedet i hovedsak blir dekket, og det gjelder også med et godt julesalg. Et par hektiske uker fram mot jul er det ekstra stor etterspørsel i dagligvaremarkedet, og bare ukurante egg benyttes til eggprodukter. Etterspørselen til storhusholdning er fortsatt sterkt redusert.

 


 

Pris

Prisnedtrappingen for gris mot jul fortsetter, og det henvises til prislisten for detaljer i endring fra 14. desember, og til pristabeller på medlem.nortura.no for endringer fra 21. desember, og årsskiftet.

 

God jul og godt nyttår!