Nortura i Bondebladet uke 34/2020

 

Skolestart-kampanje med Gilde og Karsten Warholm

Uansett hva du gjør deg klar for, så ikke glem matpakka! Da orker du mer. Bli med Gilde og Karsten Warholm i konkurransen på Facebook og vinn kul treningspakke!

Skolestart-kampanje med Gilde og Karsten Warholm

Kampanjen og konkurransen foregår i Coop dagligvarebutikker og i sosiale medier i perioden 10. august til 13. september. Du deltar i konkurransen ved å besvare spørsmålet på konkurranseposten. Konkurranseposten ligger på www.facebook.com/Gilde.

Det trekkes fem tilfeldige vinnere av hver sin spenstige treningspakke som består av hoppetau, treningstrikk, sprinthekker og treningsmatte. Vinnere kontaktes på Facebook, og vinner du må du respondere innen en uke for å motta premien.

 


 

Trivselstiltak for frittgående Prior-høner

Har du lagt merke til at eggkartongene fra Prior er merket med «Bedre Trivsel – Fra et triveligere miljø»? Kjøper du Prioregg kan du føle deg trygg på at høna har levd et godt og aktivt liv!

Bedre Trivsel – Fra et triveligere miljø

Hver dag jobber våre bønder for at høna skal leve trygt og i et miljø som stimulerer til god dyrevelferd. At høna får bade i strø og vagle på pinne har alltid vært en selvfølge, men mange av våre bønder har i flere år hatt andre trivselstiltak med suksess. Nå viderefører Prior disse gode trivselstiltakene og lager en Prior Standard som innebærer at høna får hakkestein, helt korn, kråsestein, grov kalkstein og lek.

Trivselstiltakene sysselsetter høna og stimulerer til naturlig adferd. Hakkestein som i tillegg inneholder mineraler, tilfredsstiller hønas hakkebehov. Ikke bare er det viktig å opprettholde en god helse, men også høy sysselsetting som gir enda mer stimulering for den nysgjerrige høna. Kalksteinen bidrar også til å sikre god beinstyrke og sterke eggeskall.

For Prior er det viktig at alt ligger til rette for at høna skal ha det best mulig, og vi vet at forbrukere er opptatt av det samme.

Se mer om trivselstiltakene på www.prior.no.

 


 

Begrense smitterisiko når du får dyrebil på gården

Norturas dyrebilsjåfører er i kontakt med mange bønder i løpet av sin arbeidsdag. Sjåførene er nøkkelpersonell som det er viktig å holde friske, men som samtidig kan spre smitte dersom en selv er smittebærer uten å vite det. Derfor minner vi igjen på de strenge tiltak for å minske smittefaren i forbindelse med henting av dyr. Rådene gjelder også når Nortura henter egg på gården.

Begrense smitterisiko når du får dyrebil på gården

Dette må du som produsent huske på før/når dyretransporten kommer på gården:

  1. Hold avstand til sjåfør (1-2 meter). Det skal ikke håndhilses.
  2. Sjåfør skal fylle ut kjøreseddel på grunnlag av muntlig info fra deg. Pass på at alle opplysninger stemmer og meld inn endringer så tidlig som mulig. Egenerklæringsskjema, og evnt. retur- og nisjeskjema ligger på nett og skal så fremst det er mulig skrives ut og fylles ut av produsent på forhånd.
  3. Være nøye med håndhygiene.
  4. Rengjør håndtak/utstyr som sjåfør kan komme i kontakt med. 
  5. Dersom du har symptomer på luftveisinfeksjon eller er pålagt begrensninger i kontakt med andre folk (karantene, isolasjon), må du skaffe bistand fra andre personer som ikke er pålagt kontaktbegrensninger, slik at utlasting av dyra kan bli gjennomført som ordinært.

Dette er sjåførens instruks for å redusere smittefaren i kontakt med produsenten:   

  1. Unngå nærkontakt/fysisk kontakt med personer (hold 1-2 meters avstand).
  2. Foreta all papirhåndtering etter muntlig informasjon fra produsent
  3. Være nøye med håndhygiene. Vask med såpe og vann når det er mulig, bruk Antibac når håndvask ikke er mulig.
  4. Ikke møte produsenter som er syke, i karantene eller isolasjon.

For å begrense trafikken og smittefaren på våre slakterianlegg er det fortsatt ikke anledning for produsent å kjøre dyra sine selv til slakt.

Utover dette anbefaler vi alle å følge myndighetenes råd. Vi understreker at dersom du har symptomer på luftveisinfeksjon eller er pålagt begrensninger i kontakt med andre folk (karantene, isolasjon), må du skaffe bistand fra andre personer som ikke er pålagt kontaktbegrensninger, slik at utlasting av dyra kan bli gjennomført som ordinært.

 


 

Nortura profilklær

Nortura SA har avtale med Bekken & Strøm AS som gjør at du som Norturaeier kan kjøpe blant annet rimelige kjeledresser, sko, profilprodukter og andre profilklær direkte fra nettbutikken.

Kolbu jakke

Vi har utvidet medlemskolleksjonen betydelig siste årene med arbeidstøy, fritidstøy og sko. Logg inn i nettbutikken og se produktene. Avtaleproduktene til Nortura finner du under "Mine avtaleprodukter" på siden til Bekken & Strøm etter du har logget inn.

Registrere deg som kunde første gang
Om du vil handle i nettbutikken så må du første gang registrere deg som kunde hos Bekken & Strøm. Husk avtalekode og ditt foretaksnummer (org.nr)! Det kan gå inntil en virkedag før du får en tilbakemelding på e-post for å aktivere din konto.

En oppskrift på registrering og oversikt på våre avtaleprodukter finner du på medlem.nortura.no/profil.

 


 

Teamsmøter om lammesesongen

Koronasituasjonen er i stadig endring og krever at vi i Nortura som en stor kritisk samfunnsaktør fortløpende vurderer våre tiltak. Grunnet økt smitterisiko i deler av landet har vi valgt å flytte flere sesongmøter over på Teams.

Påmeldingen til møter ble også større når møtet ble elektronisk.   

Dette viser at også de som skal delta på møtene enten vil reservere seg for fysiske møter, eller at det rett og slett er enklere å tilpasse. Se i nettkalenderen på medlem.nortura.no for møter som er planlagt eller om det er Teamsmøte som du kan delta på.

 


 

Marked

Det slaktes i underkant av 3 800 storfe denne uka og dekningsgraden er 81 prosent. Det er forventet dekning på ca 80 % ut august og markedets etterspørsel dekkes således opp av import ved at det er generell tollnedsettelse på ferske hele og kvarte slakt.

Det slaktes i ca.17 400 gris som gir en dekningsgrad på 89 prosent. Også her er det forventet tilsvarende og eller lavere dekning fremover. Det er fremdeles noe frosne svineprodukter på reguleringslager samt at det er importkvoter tilgjengelig, for å kunne dekke opp markedets etterspørsel.

Det slaktes 12 500 lam og dette gir en full dekning på lam til alle. På sau er det nå stor etterspørsel og en slakting i overkant av 2400 stykk, noe som gir en dekning på 66 %.

Egg salget er stadig svært bra, og det balanserer godt med en betydelig eggproduksjon. Egglageret er fortsatt stort etter en kortvarig svikt i egg salget på forsommeren.

 


Pris

Ingen prisendringer denne uken.