Nortura i Bondebladet uke 18/2020

 

Nytt til grillen fra Gilde og Prior

Hørt om flatbird, grillplanke og grillkobra? Eller har du noen gang testet bøkerøkt biff, kalkunvinger eller burger av får? Nortura lanserer i disse dager et mangfold av spennende grillprodukter. 

Nytt til grillen fra Gilde og Prior

– I år skal det grilles! Denne krevende tiden gir jo mer tid hjemme, så da passer det perfekt å la seg inspirere av de mange spennende nyhetene vi har å friste med til grillen, sier konserndirektør for Nortura salg, kategori og marked, Petter Brinchmann.

Totalt lanseres 25 ulike nyheter fra Gilde og Prior – her er et utvalg av det du kan glede deg til:

Helt nye grillprodukter
For de som aldri har fått dreisen eller tid til å grille en hel kylling på ølboks, kommer nå nyheten Prior Flatbird. Dette er en hel kylling som er kuttet nesten helt igjennom på midten og brettet ut, slik at steketiden blir kortere enn for vanlig hel kylling.

Gilde grillplanke er et annet produkt som ikke kommer i sin vante form. Denne ytrefileten av svin er nemlig flatpresset og blir dermed ferdig etter kun ti minutter på grillen.

Nyheten Gilde tynnskåret bøkerøkt biff er perfekt å legge i burgerbrød. Bøkerøkt storfekjøtt er ikke vanlig å se i norske butikker, men gir en veldig god smak på kjøttet.

Gilde spicy grillkobra er også nytt her til lands, men et produkt som flere kjøper med seg fra Sverige. Dette er heldigvis ikke slangekjøtt, men en spicy og saftig indrefilet av svin.

For variasjon på grillen bør Prior kalkunvinger wasabi også testes. Vingene er på forhånd sousvide-kokt, noe som gjør de enkle å tilberede med et godt og saftig resultat.

Mer sau og lam
Nyheten Gilde krydret lammelår i tynne skiver kan sammenlignes med grillribbe av svin, som har blitt et veldig populært grillprodukt. Nå kan man altså variere med lam. 

Gilde lammelår i skiver med kryddersmør er en pakke med krydrede skiver av lammelår, som ligger klare i en aluminiumskål med en ordentlig klatt kryddersmør på toppen. Disse blir ekstra saftige og gode.

Nortura lanserte i vinter Gilde burger av får som virkelig har falt i smak hos mange. Burgeren blir også med i grillsesongen, akkompagnert av nyheten Gilde kebabburger. Dette er en pakke med fire fåreburgere med kebabkrydder.

Saftig kylling med sprøtt skinn
I tillegg til Prior flatbird kommer det nå flere kyllingnyheter som er perfekte for grillen. 

Endelig kommer Prior kyllingfilet med skinn. Når man steker eller griller kyllingfileten med skinnet på blir kjøttet saftigere, og på grillen er det enkelt å få skinnet sprøtt. 

En annen nyhet som blir ekstra saftig er Prior Kyllingbryst med skinn og vingebein.

Pølsenytt
Hovedrett, tilbehør eller forrett – pølser hører med til grillsesongen og fra Gilde kommer fire nyheter; Gilde kolbasz, Gilde Cabanossy, Gilde Go & mager bratwurst og Gilde ost og chili, som er vår populære bensinstasjonspølse som man nå også kan kjøpe i butikk.

medlem.nortura.no finner du en oversikt over alle nyhetene fra Gilde og Prior og hvor produktene selges!

 


 

Ny løsning for livdyrformidling storfe 

En ny løsning for livdyrformidling storfe planlegges å settes i drift 1. juni. Prosjektet er nå inne i en viktig fase med testing, og 5-6 livdyrformidlere bruker mye av tiden sin på å teste blant annet ny funksjonalitet på Min side og automatisert prisberegning. 

Ny løsning for livdyrformidling storfe

Testingen er veldig viktig for å forsikre oss om at den nye løsningen fungerer som den er tenkt når det blir tatt i bruk, og vi ber derfor om forståelse for litt lengre responstid disse ukene for at vi på sikt skal kunne tilby bedre service. 

Mål med ny løsning er å

  • øke servicegraden og brukervennligheten for deg som bonde
  • legge til rette for en ensartet og effektiv bruk av tjenesten ved at du selv registrerer dine salgs- og kjøpsobjekt på Min side
  • bedre formidlingsgrunnlag og kvalitet på tjenesten
  • redusere manuelle arbeidssteg og ledetider 

Fordeler med ny løsning

  • oppdatert Min side med bedre oversikt
  • raskere status og tilbakemeldinger på bestilling og innmelding via Min side
  • prising automatiseres basert på informasjon fra storfekjøttkontrollen og kukontrollen 
  • estimert prisoverslag ved bestilling og innmelding, forutsatt at data fra kontrollene er korrekt

Opplysninger om dyra hentes direkte fra Storfekjøttkontrollen og Kukontrollen til Min side. Oppdaterte kontroller og registre er altså viktig for at løsningen skal fungere best mulig.

 


 

Nortura slakter fremdeles dielam

Selv om Nortura avviklet Sommerlam-varestrømmen i fjor på grunn av liten etterspørsel, så slakter vi fremdeles dielam for den som ønsker å slakte overskuddslammene tidlig. 

– Vi har en del kunder med ferskvaredisk som fortsatt kjøper et mindre volum dielam av oss. Slaktinga av disse vil foregå fortløpende, sier Finn Avdem, fagsjef småfe i Norura. 

I en artikkel på medlem.nortura.no/smaafe viser vi et eksempel på hvordan økonomien kan bli ved å levere et dielam over 13 kg slaktevekt til Nortura i mai/juni. 

 


 

Ny organisasjonsleder ansatt

Magne Trondmo (48) er ansatt som ny organisasjonsleder i region Nord og Midt.

Magne Trondmo

Magne Trondmo er i dag fag- og tilførselsleder gris i region Midt, og overtar jobben etter Brit Kari Eidseflot Hauger som har fått ny jobb som assisterende landbruksdirektør i Møre og Romsdal. 

Den nye organisasjonslederen er utdannet fra NMBU og har hatt ulike jobber i Norsk Kjøtt, Prior og Nortura siden 1998 og kjenner derfor organisasjonen og eierne godt fra før. 

Kontorsted for Trondmo blir Malvik, men som organisasjonsleder for region Nord og Midt får han ansvaret for et område som i utstrekning er på 2000 km.  

Trondmo starter 1. mai for å få en overlapp før Eidseflot Hauger går over i ny jobb fra 1. juni. 

 


 

Marked

Det slaktes i underkant av 3700 storfe, som gir en dekningsgrad på 81 prosent. Det forventes å komme inn mer storfe fremover som følge av prisløype og grep Nortura har gjort på pris. Det er kvote tilgjengelig for import dersom det er behov.

Det slaktes ca. 16.000 gris som gir en dekning på 100 % til markedet, det forventes dermed ingen innfrysing. 

Av sau slaktes det rett under 100 stk. Det er ingen slakt av lam. Lam født i fjor defineres som ungsau fra 15. april. Markedet dekkes av forsyning lokalt.

 


 

Pris

Ekstra avtaletillegg for storfe økes med kr 1,20 per kg til kr 1,90 per kg, tillegget står ut uke 21. Fra uke 22 til og med uke 25 er det ekstra avtaletillegget på kr 1,40 per kg. Det er ingen endring i avregningspriser denne uken.